Retkeilyauto koirille – ja vähän ihmisillekin

Osa hankkii matkailuajoneuvon muun muassa siksi, että matkailuauton ja -vaunun kanssa reissattaessa myös perheen lemmikit pääsevät kulkemaan mukavasti mukana. Ja koska kysyntää tuntuu olevan, matkailuajoneuvovalmistajat huomioivat toisinaan etenkin koirien omistajia tuotetarjonnassaan.

Esimerkiksi Knaus kertoi pari vuotta sitten ryhtyneensä yhteistyöhön Lucky Dog Camper -yrityksen kanssa koirien turvallisen ja mukavan matkailun mahdollistamiseksi Knausin matkailuautoissa

Nyt saksalainen Flowcamper-yritys on tehnyt Volkswagen Transporter T6.1 -pohjaisen Fellschnute-retkeilyautomallin, jossa pyritään tarjoamaan koirakavereille mukavaa ja turvallista matkustamista omistajiensa kanssa.

Koska kyseessä on kuitenkin pieni auto, mitään kovin isoja tiloja koirille ei pystytä tarjoamaan, jotta kaksijalkaisten matkustusmukavuudesta ei jouduta aivan kohtuuttomasti tinkimään.

Flowcamper on päätynyt ratkaisuun, jossa jokainen asiakas pääsee tilatessaan ja myöhemminkin räätälöimään autoansa – omaa ja koiriensa matkustusmukavuutta – hyvin pitkälle omien tarpeidensa ja toiveidensa mukaan.

Koirat huomioidaan muun muassa siten, että auton erityisille koira-alueille voidaan tarjota erikseen viilennystä kannettavalla ilmastointilaitteella kesän läähättävää kuumuutta helpottamaan. Koirat pystyvät haluttaessa kulkemaan autossa myös varsin vapaasti. Takaosan häkkien ovet avautuvat haluttaessa myös auton sisälle päin.

Flowcamper on tehnyt koiramallistaan hyvin modulaarisen, jossa kalusteiden liikuttelu ja järjestely mieluisaksi on helppoa lattia- ja seinäkiskojen avulla.

Keittiövarusteluun kuuluvat muun muassa pesuallas, kaksiliekkinen kaasuliesi ja 30-litrainen kompressorijääkaappi. Pesualtaalta saa ulotettua käsisuihkun ulos asti auton taakse, jolloin sillä saa hoidettua myös vaikkapa koirien tassupesut.

Kelvollista matkustusmukavuutta Fellschnute tarjoaa Flowcamperin mukaan enintään neljälle koiralle. Ihmisille makuupaikkoja löytyy kahdelle reissaajalle 120 x 187 senttimetrisellä patjalla, ellei sitten valitse nostokatollista vaihtoehtoa autosta, jolloin saa kaksi makuupaikkaa (110 x 185 cm) vielä lisää.

Kuvat: Flowcamper

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *