Saudi-Arabiassa ryhdytään valmistamaan matkailuvaunuja

Saudi-Arabia on jo useita vuosia pyrkinyt määrätietoisesti vähentämään maan riippuvuutta öljyntuotannosta. Valtavien investointien avulla maan talouden monipuolistamista on yritetty edistää lukemattomin eri tavoin. Osana tätä erittäin isoa Vision 2030 -kuviota astuvat kuvaan nyt jopa matkailuvaunut – vaikkakin pienimuotoisesti.

Bosnia ja Hertsegovinassa matkailuvaunuja ja luksusveneitä valmistava Derubis ja saudiarabialainen Zahrani Holding Group ovat perustaneet yhteisyrityksen, joka ryhtyy tuottamaan sekä matkailuvaunuja että veneitä. Niiden valmistamista varten helmikuussa 2024 käynnistyi tuotantotilojen rakentaminen Punaisenmeren rannalle King Abdullah Economic Cityn (KAEC) alueelle.

Ensimmäisenä toimintavuonna suunnitelmissa on valmistaa 16 moottorikatamaraania ja 240 matkailuvaunua. Sen jälkeen yhteisyrityksen on tarkoitus tuottaa vuosittain noin 50 huvialusta ja 480 luksusta tarjoavaa matkailuvaunua. Kumpiakin on tarkoitus ryhtyä viemään myös muihin maihin.

Derubiksen tausta on veneiden valmistuksessa, mikä näkyy yhä sen matkailuvaunujen muotokielessä. Derubiksen vaunujen korit ovat monokokkeja, jotka istutetaan yhtenä kappaleena Al-Kon 1- tai 2-akseliselle alustalle.

Kuvat: Derubis

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *