Se on Just eikä melkein – Dethleffsiltä uusi matkailuautomallisto

Just 90 -erikoismallisto juhlistaa Dethleffsin 90-vuotista historiaa matkailuajoneuvojen valmistajana. Moderni ja raikas uutuus asettuu alempaan hintasegmenttiin, mutta juhlamalli on tarjolla myös premium-luokkaan.

Saksalainen Arist Dethleff päätti vuonna 1931 suunnitella ja rakentaa matkailuvaunun, jota hän kutsui nimellä ”Wohnauto” (asuntoauto). Kyseinen vaunu on yksi lähtölaukauksista nykymuotoiselle automatkailulle. Pian sen jälkeen Dethleffs aloitti matkailuvaunujen teollisen tuotannon, ja sittemmin mukaan tulivat myös matkailuautot.

Hinnat alkavat 58 280 eurosta

Täysin uudella Just 90 -matkailuautomallistolla Dethleffs haluaa kannustaa automatkailun pariin erityisesti uusia harrastajia, joten mallisto on hinnoiteltu houkuttelevasti ja varusteltu mahdollisimman käyttövalmiiksi.

Edulliseen hintaluokkaan sijoittuvat Just 90 -mallit on sisustettu modernilla tavalla.

Kevyt korirakenne mahdollistaa Just-mallien varustamisen niin, että ne on ajettavissa B-ajokortilla ja neljän hengen kuormalla. Vakiovarusteluun kuuluu muun muassa ohjaamon manuaalinen ilmastointi, vakionopeudensäädin, led-huomiovalot ja sähkösäätöiset, lämmitettävät peilit.

Asunto-osassa on 142-litrainen jääkaappi, ohjaamon kattoikkuna, keskuslukitukseen kytketty 70 senttiä leveä asunto-osan ovi hyönteisverkolla, ohjaamon pimennysverhot ja koko asunto-osan kattava led-valaistus.

Lisävarustelistalta löytyvät muun muassa nostovuode, aurinkokennot ja talvipaketti. Osaan kuudesta pohjaratkaisusta saa viidennen istuimen. Vastakkain istuttavien pohjaratkaisujen yhteyteen saa lisävarusteena vierasvuoteen.

Just 90:n pituus on joko hieman alle seitsemän metriä tai 7,4 metriä. Lyhyempää erillisvuodemallia lukuun ottamatta kaikissa muissa pohjaratkaisuissa on erillinen suihku ja wc. Just 90 -malliston hinnat alkavat 58 280 eurosta.