Stellantiksen Sevelin tehtaalta on valmistunut jo 7 miljoonaa ajoneuvoa

Viime vuosina caravan-alaa on paljon puhuttanut muun muassa komponenttipulasta johtuneet Fiat Ducaton alustojen ja korien saatavuusongelmat. Kaikkien haasteiden keskellä saatiin nyt pieni muistutus siitä, että on keskeisillä tehtailla tehty vuosien varrella muutakin kuin pyöritetty peukaloita.

Atessassa Italiassa sijaitseva Stellantis-konsernin Sevelin tehdas valmistaa Fiat Ducato-, Citroën Jumper-, Peugeot Boxer- ja Opel/Vauxhall Movano -pakettiautoja sekä niiden alustoja, muun muassa matkailuautovalmistajille.

Sevelin tehdas on pyörinyt noin 40 vuotta. Syyskuun lopussa Stellantiksella oli juhlan paikka: tehtaalta on valmistunut jo 7 000 000 ajoneuvoa. 1,2 miljoonan neliömetrin kokoinen tehdas pystyy työntäämään ulos liukuhihnoiltaan normaalioloissa 1200 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Sevel on keskiössä Stellantiksen strategisissa tavoitteissa hyötyajoneuvojen sähköistämisessä. Uutta työmaata tullee tarjolle myös Toyotalta, sillä neljä kuukautta sitten Stellantis ja Toyota Motor Europe julkistivat yhteistyöstä, jossa Stellantiksen tehtailla Atessassa sekä Gliwicessä Puolassa on tarkoitus ryhtyä valmistamaan vuonna 2024 uusia suurikokoisia pakettiautoja Toyotalle Euroopan markkinoille.