Sunlight esitteli Ford Transit -pohjaisia matkailuautoja mallivuodelle 2024

Sunlight esitteli ainakin saksalaiselle lehdistölle jo joulukuussa 2022 muutamia matkailuautoja vuoden 2024 mallistoonsa. Tosin kolmikosta sai kertoa julkisuudessa ”vasta” tammikuussa 2023. Tyypillisesti matkailuajoneuvovalmistajat julkistavat uuden mallivuoden kalustoa aikaisintaan alkukesästä.

Sunlightin kiirehtimistä voi osin selittää vaikkapa sillä, että kun malleja lyödään julkisestikin lukkoon mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, se on osaltaan pakottamassa tuotantoa ja koko toimitusketjua puskemaan autoja linjalta suunnitellusti. Julkistettujen mallien tuotanto pitäisi alkaa aikaisin, ilmeisesti jo keväällä.

Fiat ei välttämättä tänäkään vuonna priorisoi Ducato-alustojen toimittamista juuri matkailuajoneuvoteollisuudelle, ja Sunlightkin kiirehti nyt julkistamaan mallit Ford Transitin alustalla – niin monen muun valmistajan tapaan.

Sunlightin esittelemät mallit ovat matalaprofiiliset Sunlight T 670S, T 680 ja T 690L. Mallimerkintöihin lisätyillä nollilla alleviivataan eroa (mallivuoden 2023) Ducato-pohjaisiin T 67-, T 68- ja T 69L -pohjaratkaisuihin.

Sunlight on oman näkemyksensä mukaan päivittänyt ulkoasua aiempaa raikkaammaksi ja nuorekkaammaksi. Ilmeeltään uutukaiset muistuttavat pitkälti toisiaan.

Isompaa eroa on muun muassa pituudessa. Lyhyimmän T 670S:n pituus on 6,99 metriä, T 680:n ja T 690L:n pituus on 7,36 metriä. Kaikki kolme ovat 2,32 metriä leveitä, ulkona korkeutta on 2,93 metriä ja sisällä 2,10 metriä.

Kaikkiin Sunlightin mallivuoden 2024 matkailuautoihin (ei retkeilyautoihin) tulee optiona saataville 63 senttimetriä leveä ikkunallinen ulko-ovi, jossa on säilytyslokeroita.

T 670S -pohjaratkaisu tarjoaa neljä istuinta ja kaksi (tai neljä) vuodetta. T 680:ssa ja T 690L:ssä on tilaa tarjota istuimet ja makuupaikat viidelle reissaajalle. T 680- ja T 690L -malleissa on myös T 670S:ää väljempi kylpyhuone.

Keittiössä on 2-liekkinen liesi, iso pesuallas sekä 156-litrainen absorptiojääkaappi 29 litran pakastimella.

Autojen kylkien logotarroista on poistettu Sunlight-sana. Valmistaja on halunnut, että kyljissä komeilee pelkästään kuva palmusta. Kaikissa kolmessa uutukaisessa on näyttävä, lähes koko auton levyinen led-takavalopalkki.

Kuvat (kaikki T680-mallista): Sunlight