Tällainen on Airstreamin näkemys siitä, miltä Mercedes-Benz Sprinterin tulee näyttää matkailuautona

Airstream tekee vuosikymmenestä toiseen matkailuajoneuvoja, jotka näyttävät yleensä…Airstreamiltä. Tämä tulee taas kerran todistetuksi uusimmalla tuotteella – ”airstreamatulla” Mercedes-Benz Sprinter 3500 -pohjaisella Airstream Atlas -automallilla.

Mallien hinta alkaa 219 000 eurosta, Jenkeissä. Kun lähtökohtana on ollut tarjota silkkaa luksusta, mallissa ei ole kitsasteltu materiaaleissa tai näyttävyydessä. Wc-istuinkin on tietysti posliinia.

Makuupaikat on mahdutettu kahdelle. Seinä liukuu nappia painamalla hieman ulos sohvan kohdalla, josta sänkykäyttöön saadaan näppärästi lisätilaa.

Turvavyölliset istuinpaikat löytyvät kahden etupenkkiläisen lisäksi kahdelle sohvassa istuvalle reissaajalle. Kahdessa sohvan istuinpaikoista on lepotuolimaisuutta – niiden ”jalkarahin” avulla jalat saa nostettua rennosti ylemmäs Samsungin 40-tuumaista televisiota katseltaessa.

Moottori on kolmen litran turbodiesel, joka tarjoilee 188 hevosvoimaa potkua. Dieseliä voidaan käyttää myös mukana olevassa 3,2 kilowatin aggregaatissa oman sähkönsaannin turvaamisessa. Sähköstä pitää lisäksi huolta 300 watin aurinkopaneelijärjestelmä.

Napin painalluksella avautuva markiisi sulkeutuu automaattisesti havaitessaan tuulen yltyneen liian kovaksi. Muusta varustelusta löytyvät luonnollisesti muun muassa monipuoliset ajoavustinjärjestelmät.

Airstream tuo Eurooppaan vaunuja, jotka ovat saaneet kiitosta esimerkiksi saksalaisilta. Vaunujen muutenkin kovaa hintaa nostaa vielä se, että vaunumallit pitää muokata eurooppalaiset vaatimukset täyttäväksi.
Täysin tunnistettavaa Airstreamin designia on myös tämä reipas tyylinäyte 1940-luvulta. ”Vetoautona” on ranskalainen ammattipyöräilijä Alfred Letourneur.