Tällainen on takseistaan tunnetun yrityksen näkemys sähkökäyttöisestä retkeilyautosta

LEVC (London Electric Vehicle Company) toi kesällä julkisuuteen pientä esimakua yrityksen mukaan ”maailman ensimmäisestä sähköretkeilyautosta” nimeltä e-Camper.

LEVC ei ole ihan mikä tahansa ”paja” lukuisten muiden joukossa sikäli, että yrityksen historia kurkottelee lukuisten vaiheiden kautta vuoteen 1908, ja kuuluisiin Lontoon takseihin. Nykyään LEVC on kiinalaisen autovalmistaja Geelyn tytäryritys, ja sähkökäyttöisiä ”Lontoon takseja” LEVC on myynyt yhteensä jo yli 5 000 kappaletta, kaikkiaan 17 maassa.

Toimitusjohtajansa mukaan yritys on vakuuttunut siitä, että esimerkiksi moni luontomatkailua harrastava on kiinnostunut nykyisiä ajoneuvoja ympäristöystävällisemmistä ja vähäpäästöisemmistä vaihtoehdoista.

LEVC:n VN5-nimiseen pakettiautoon perustuvan e-Camperin muunnostyöt tekee LEVC:n kumppani Wellhouse Leisure. Näillä näkymin e-Camper ei jää välttämättä vain uhoamisen ja innostuksen asteelle. Auton lupaillaan tulevan kuluttajien saataville vielä tämän vuoden lopulla Ison-Britannian lisäksi muuallakin Euroopassa. Hinnaksi kerrotaan 73 000 euroa (+ alv).

Puhtaasti sähkön voimalla e-Camperin luvataan etenevän tosin vain 98 kilometriä, mutta sillä toki pystytään ajamaan esimerkiksi kaupunkien keskustoissa, herkkien luontokohteiden lähellä tai vaikkapa leirintäalueilla. Mutta jotta esimerkiksi kaikkiin luontokohteisiin asti päästäisiin ajamaan, autossa on kuitenkin apuna myös polttomoottori ruokkimassa litiumakkua. Sen tukemana e-Camperin toimintamatkaksi valmistaja ilmoittaa 489 kilometriä.

Nukkumispaikat e-Camper tarjoaa neljälle reissaajalle. Pienen keittiön laitteet toimivat luonnollisesti sähköllä.

Lähde ja kuvat: London Electric Vehicle Company