Tältä näyttää ”häivematkailuvaunu” – liikkuva piilopirtti aussien tyyliin

Australiassa on ilmeisesti riittävästi heitä, jotka haluavat, että vaunu näkyy ja herättää huomiota mahdollisimman vähän ainakin maastossa ja yöllä. Heitä eivät valkoiset matkailuvaunut houkuta.

Monet maineikkaista australialaisista maastokelpoisista vaunuista ovat käytännön syistäkin väritykseltään harmaita, mutta ylellisiä maastovaunuja valmistava aussifirma Bruder on nyt lähtenyt poikkeuksellisen tummalle linjalle.

Bruder on täydentänyt EXP-sarjan vaunujaan Stealth Edition -malleilla, joiden lähes kaikki ulkoiset kohdat ovat mustia.

Ulkoisen pimentämisen lisäksi ”Stealth-häivevarustelu” kasvattaa vaunun omavaraisuutta ja parantaa entisestään maasto-ominaisuuksia. Ja myös mukavuutta, vaikka jo vakionakin on ollut tarjolla kaikki mahdolliset mukavuudet.

Stealth-vaihtoehto muun muassa parantaa EXP-vaunujen ennestäänkin hyvää aurinkolatausjärjestelmää sekä kasvattaa vesiomavaraisuutta, joten moisessa liikkuvassa piilopirtissä pystyy oleskelemaan aiempaa pidempään. Ja jos vaunu jää maastossa jumiin, siihen on apuun tarjolla vaunun oma vinssi kunnon offroad-tyyliin.

Koska kaikissa EXP-sarjalaisissa on erilainen, hyvin kattava varustelu jo lähtökohtaisesti, kullekin mallille Stealth-erikoismalli tuo hieman erilaisia lisäresursseja reissaamiseen. Mutta ei halvalla. Lippulaivamalli EXP-8 Stealth Edition maksaa noin 195 000 euroa.

Lähde ja kuvat: Bruder

Keskustelu

 1. Amir Näveri

  Huikean hieno vaunu! En vaan ymmärrä että metsään pitää ottaa mukaan noin paljon kuohuvaa!

  Kommentoitu 0 kertaa

  1. Sami Huusko

   Ehkä siksi että halutaan pysyä pari viikkoa näkättömissä hutikassa, eihän sinne luonnon takia mennä vaan sen vuoksi että ei tavattaisi muita ihmisiä.

   Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.