Tältä Nissanin ja Dethleffsin yhteistyössä tekemä retkeilyauto näyttää

Nissan kiirehti julkistamaan Seaside by Dethleffs -retkeilyautonsa, josta Nissan ja Dethleffs antoivat hieman esimakua noin viikko sitten.

Uutuus rakennetaan Nissanin keskikokoisen Primastar-pakettiauton pohjalle, ja muunnokset matkailuautoksi tekee kokenut matkailuautojen ja -vaunujen valmistaja Dethleffs.

Nissan Primastar Seaside by Dethleffs tarjoaa makuupaikat yhteensä neljälle reissaajalle. Taittuvaan alempaan vuoteeseen mahtuu nukkumaan kaksi aikuista, vuoteella on kokoa 200 x 125 senttimetriä.

Myös kattotelttaan mahtuu nukkumaan kaksi – siellä vuode on kooltaan 189 x 125 senttimetriä. Jämäkän kattosängyn maksimikuormitus on 240 kiloa.

Jos ostaa kaksi lisäistuinta, turvavyöllisiä yksittäisiä istuinpaikkoja autossa voi olla jopa kuudelle henkilölle – Seaside by Dethleffs on tarkoitettu monikäyttöiseksi autoksi, joten se tarjoaa joustavasti tilaratkaisuja esimerkiksi arkipäivien henkilö- ja tavarakuljetusten sekä matkailun tarpeiden ja tilanteiden mukaan.

Istuimista neljää voidaan siirrellä vapaasti kiskoilla, lisätä ja poistaa ilman työkaluja, ja järjestää helposti tilaa esimerkiksi polkupyörille ja muille pitkillekin tavaroille.

Kuljettajan puolella olevan keittiön varusteluun kuuluvat 36 litran jääkaappi, pesuallas, kaksiliekkinen kaasuliesi, 29 litran tuorevesisäiliö ja runsaasti säilytystilaa.

Seaside by Dethleffsin perusvarusteluun kuuluvat muun muassa ilmastointi, vakionopeussäädin, peruutuskamera, liikennemerkkitunnistus ja navigointijärjestelmä.

Autolla on pituutta 508, leveyttä 196 ja korkeutta 204 senttimetriä. 2.0 litran dieselmoottorin saa 150- tai 170-hevosvoimaisena (110 kW/125 kW), ja automaattisella tai manuaalisella vaihteistolla.

Seaside by Dethleffsin myynti aloitetaan kesällä Saksassa, ja Nissan tutkii myös muiden Euroopan maiden osalta markkinoiden kiinnostusta.

Lähde ja kuvat: Nissan