Toki myös Movanosta saa pätevän retkeilyauton – Opel arvostaa Crosscampin osaamista

Stellantis-konserni ja Opel aktivoituivat ensin Opel Vivaro -koristen retkeilyautojen tunnettuuden lisäämisessä, mutta enemmän näkyvyyttä on saanut Vivaroa suuremman Opel Movanon potentiaali retkeilyautona.

Opelilla ollaan selvästi tyytyväisiä siihen, mitä esimerkiksi saksalainen Crosscamp-yritys on saanut aikaan Movanon pohjalta. Ne retkeilyautot herättivät hyvin kiinnostusta viime syksynä Düsseldorfin Caravan Salon -messuilla. Opel tukee Crosscampin mallien markkinointia.

Opel Movano on saatavilla neljällä eri pituudella, joista Crosscamp on valinnut toteutukseen kolme eripituista vaihtoehtoa.

Niistä lyhyin on 5,41 metrin kokonaispituudellaan Crosscamp 541, joka mahtuu varsin näppärästi myös kaupunkiliikenteeseen ja moniin pysäköintipaikkoihin.

Modulaarisen konseptin ansiosta pohjaratkaisusta voidaan luoda jopa 14 muunnelmaa. Kuljettajan takana on vuodesohva, joka voidaan taittaa muutamassa vaiheessa ylös ja kiinnittää seinään tilan säästämiseksi. Vuoteeksi avattuna sillä on kokoa 1,88 x 1,33 metriä. Vuodesohva on myös helposti kokonaan poistettavissa.

”Ensimmäinen” keittiömoduuli on asennettu kiinteästi. Siinä on muun muassa kaksiliekkinen liesi ja 70 litran jääkaappi. Toinen keittiömoduuli voidaan irrottaa ja käyttää myös ulkokeittiönä. Se sisältää muun muassa pesualtaan sekä vaivaisen 10 litran tuorevesisäiliön.

Lattiassa oleviin kiskoihin voidaan kiinnittää kaksi lisävarusteena myytävää istuinta. Jos istuimet eivät ole käytössä, ne voidaan taittaa kokoon ja siirtää syrjään. Siten tilaa jää hyvin esimerkiksi polkupyörille, surffilaudoille ja muille harrastusvälineille. Auton monitoimipöytää voidaan käyttää myös ulkona.

Lisävarusteena Crosscamp 541 -malliin on saatavissa myös vähemmän mukavalta näyttävä ”suihkukoppi”.

Hieman lisää mukavuutta

Crosscampin 600- ja 640-mallivaihtoehdot tarjoavat lisää matkustusmukavuutta ja säilytystilaa. Näissä malleissa Crosscamp luottaa klassisempaan retkeilyautojen pohjaratkaisuun.

Kummassakin on parivuode takaosassa. Crosscamp 600:ssa vuode on poikittain, 640:ssa on pitkittäisvuode. Oleskelutila on etuistuimien takana, keskellä autoa on keittiö sekä kylpyhuone/wc. Suihkuletkun saa vedettyä myös ulkosuihkukäyttöön.

Keittiöön mahtuu muun muassa pesuallas, kolmiliekkinen kaasuliesi ja 84-litrainen jääkaappipakastin.

Kaikkiin kolmeen Crosscampin malliin saa valinnaisena nostokaton, ja sinne 2,09 x 1,43 metriä kooltaan olevan makuupaikan kahdelle reissaajalle. Crosscamp kauppaa lisävarusteena myös patjaratkaisua, jolla etuistuimistakin voidaan tehdä yksi nukkumapaikka vaikkapa lapselle.

Lähde ja kuvat: Opel ja Crosscamp

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *