Toyota esitteli Proace-mallien muokattavuutta retkeilyautoksi

Toyota toi näytteille muutamia matkailukäyttöön muunnettuja Proace-malleja lokakuun lopulla Barcelonassa järjestetyille caravan-alan messuille, joille Toyota osallistui ensimmäistä kertaa.

Toyotan omalla messuosastolla oli esillä kolmen Proace-mallin pohjalle tehdyn retkeilyauton lisäksi Toyota Hilux -avolavamallille tehty matkailukori.

Messuilla nähdyt Proace Verso Camper-, Proace City Mini Camper- ja Proace Verso Electric -retkeilymallit on tehty osana Toyota Espanjan omaa ohjelmaa, jossa muunnellaan Toyotan automalleja. Barcelonassa esillä olleet retkeilyautot ovat espanjalaisen Tinkervan-yrityksen rakentelun ja viimeistelyn tulosta.

Proace Verso Camper on suunnattu etenkin ulkoilullisista harrastuksista nauttiville perheille. Malli on saatavilla neljällä eri varustepaketilla.

Esillä ollut kattavin Nomad Plus Home -varustelu sisältää vakiona kaikkien muiden kolmen varustevaihtoehdon ominaisuudet mutta lisäksi siinä on muun muassa nostokatto, kääntyvät istuimet, 40 litran jääkaappi sekä irrotettava tiskiallasmoduuli käytettäväksi sisällä tai ulkona.

Nukkumispaikkoja järjestyy yhteensä neljälle, joista kaksi kattoteltassa.

Proace Verso Camper on saatavissa kahtena eri koripituutena (keskipitkä ja pitkä), 1,5 tai 2,0 litran dieselmoottorilla sekä kuusivaihteisella manuaali- tai kahdeksanvaihteisella automaattivaihteistolla.

Proace City -mallin pohjalle tehty Proace Mini Camper on saatavana keskipitkänä ja pitkänä koripituutena.

Proace Mini Camperissä voi matkustaa viisi henkilöä, mutta autossa sisällä on makuupaikat kahdelle reissaajalle. Varusteluun kuuluvat muun muassa sisä- ja ulkokäyttöön tarkoitettu pöytä, 10 litran suihku sekä jääkaappi. Kattoteltta ja markiisi ovat saatavissa optiona.

Proace Verso Electric -sähköauto oli niin ikään messuilla varusteltuna matkailukäyttöön. Auton toimintasäteeksi sähkövoimalla Toyota ilmoittaa noin 330 kilometriä.

Toyota pyrki näyttämään kiinnostustaan reissaajille tehtävään tarjontaan myös messuosastolle tuodulla Tischerin valmistamalla matkailukorilla Toyota Hiluxille.

Kaikki Proace Verso Camper- ja Proace Mini Camper -vaihtoehdot ovat Espanjassa saatavilla virallisessa Toyotan jälleenmyyjäverkostossa.

Lähde ja kuvat: Toyota