Turkkilainen Hotomobil teki asialliselta näyttävän 400-kiloisen retkeilyvaunun

Istanbulissa toimiva Hotomobil-yritys tekee matkailuautoja ja -vaunuja tosissaan. Hotomobil esitteli osaamistaan esimerkiksi elo-syyskuun vaihteessa kovimmalla mahdollisella matkailuajoneuvojen vertailun pelikentällä, Caravan Salon -messuilla Saksassa.

Caravan Salon -tapahtumassa Hotomobilin Mohican-retkeilyvaunusta oli esillä vielä prototyyppi, mutta speksit on jo lyöty lukkoon, ja vaunu on käytännössä valmis myyntiin. Mohicanilla on pituutta 3,5, leveyttä 1,85 ja kokonaiskorkeutta 1,65 metriä. Vaunu painaa 400 kiloa, joten sitä kuljettaa B-ajokortilla kevyesti pienimpienkin henkilöautojen perässä.

Mukava pitkäaikainen oleskelu tämän matkailuvaunun sisällä ei ole reissuissa pääroolissa, vaan esimerkiksi vaunun mahdollistama harrastaminen luonnossa. Siitä kertoo osaltaan se, että sisällä korkeutta on vain 1,1 metriä. Vaunuun on kuitenkin mahdutettu asiallisen kokoinen vuode, jonka mitat ovat 195 x 135 senttimetriä. Makuupaikat järjestyvät kahdelle aikuiselle ja yhdelle noin alle 10-vuotiaalle lapselle. Sisälle on mahdutettu myös säilytystiloja tavaroille.

Mohicanin kori on tehty yhtenä kappaleena, jossa ei ole turhia saumakohtia mahdollisina vuotokohtina. Pinta on antibakteerinen. Lämpöisyyttä hoitamassa vaunussa on 2 senttiä paksu polyuretaanieristys. Mohicanissa on Knottin alusta.

Saatavissa on kookas kattoikkuna tuomaan lisää valoisuutta. Kun vaunun sivuikkunaluukun kääntää ulospäin, siitä tulee hetkessä ulkopöytä. Pienen ulkokeittiön perusvarustuksena on retkikeitin, pesuallas ja 45 litran tuorevesisäiliö. Lisävarusteena on saatavissa muun muassa 42 litran jääkaappi.

Lähde ja kuvat: Hotomobil