Vast-vaunu on tehty aktiiviseen ulkoilmaelämään

SylvanSport-niminen jenkkifirma esitteli seikkailuihin suunnitellun vaununsa konseptia jo lähes viisi vuotta sitten. Moni jo uskoi, että valmista ei tule koskaan, mutta niin vain Vast-niminen vaunumalli on nyt tuotannossa.

On makuasia, onko lopputulos kehittämiseen menneen ajan arvoinen, mutta on vaunussa ainakin teknisesti jotain omaperäistä, koska yritys on saanut patentin sisätiloista ulos liukuvaan keittiömoduuliinsa.

Keittiökokonaisuus on käytettävissä niin sisällä kuin ulkona. Huono puoli on se, että kun keittiö on vedettynä sisälle, suihku ei ole tällöin käytettävissä, vain vessaa voi käyttää. Ratkaisua valmistaja perustelee sillä, että näin käytettävissä on kuitenkin lopulta sekä kunnon kokoinen vessa että suihkutila.

Keittiön varustukseen kuuluvat muun muassa pesuallas, mikroaaltouuni, 2-liekkinen kaasuliesi ja 69 litran jääkaappi. Vaunun muuta vakiovarustusta ovat muun muassa Thulen markiisi, Dometicin ilmastointilaite ja Truman lämmitin.

Vast-vaunussa on makuupaikat neljälle henkilölle. Yksi parivuode lasketaan sähköisesti katosta, toinen tehdään L-muotoisesta sohvaryhmästä.

Runsaan 2000-kiloisen, 6,6 metriä pitkän vaunun kyljessä pystyy kuljettamaan muun muassa kajakkeja ja surffilautoja. Näin kattotilaa pystytään hyödyntämään tehokkaammin 800 watin aurinkopaneelijärjestelmälle.

Takaovi avautuu mallikkaasti, joten vaunuun on helppo lastata esimerkiksi polkupyörät. Sohvaryhmä siirtyy haluttaessa kiskoja pitkin eteenpäin tehden tilaa kuormattaville tavaroille.

Yhdysvalloissa Vastin hinta alkaa 69 995 dollarista eli noin 64 400 eurosta.

Kuvat: SylvanSport

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *