Volkswagen esitteli uuden Californian – selkeä sukupolvenvaihdos

Volkswagen on pitkään väläytellyt seuraavan Californian ominaisuuksia, mutta riitti paljastettavaa ja näytettävää toki 7.5. tapahtuneeseen ensiesittelyynkin.

Hintoja Volkswagen ei vielä kerro, mutta New California -retkeilyautot ovat tilattavissa kesäkuusta 2024 alkaen. Ensimmäiset toimitukset tehtaalta Hannoverista alkavat vuoden toisella puoliskolla, mutta auton tuonti Suomeen ei ole ohjelmassa.

Californian taival monen suosikiksi ympäri maailmaa alkoi vuonna 1988. Versioita on riittänyt vuosien varrella, ja niille kysyntää. Kaikkiaan California-malleja on myyty yli 280 000 kappaletta. Vasta muutamia päiviä sitten Volkswagen julkisti erikoismallin viimeisestä T6.1-vaiheen Californiasta. Kyseistä Limited Editionia valmistetaan 1500 kappaletta.

Yksi näkyvä ero edeltäjiinsä on siinä, että kaikissa New California -vaihtoehdoissa on vakiona kaksi liukuovea. Se tuo tilantuntua sekä uusia mahdollisuuksia pohjaratkaisuun. Myös lisävarusteena oleva markiisi voidaan asentaa kummalle tahansa kyljelle.

California tulee ensimmäistä kertaa saataville myös lataushybridinä, nelivedolla. New California on valittavissa myös pelkästään diesel- tai bensiinimoottorilla varustettuna.

Kaikissa versioissa on vakiona näyttävillä ikkunoilla ja hyttysverkoilla varustettu nostokatto, jonne järjestyy makuupaikat kahdelle reissaajalle. Makuutila on jokaisessa New Californiassa kooltaan 2,05 x 1,14 metriä.

Transporterin sijaan California perustuu nyt Multivanin pitkään versioon. Korkeus on edeltävän California 6.1:n tapaan 1,99 metriä, mutta pituutta on nyt 5,173 metriä eli aiempaa enemmän. Kun katto on alhaalla, sisällä on korkeutta 1,29 metriä, katon ollessa ylhäällä sisäkorkeutta on 2,11 metriä.

Takapenkkien sijaan suositaan nyt irrotettavia yksittäisiä istuimia, joista kukin painaa 24 kiloa. Kylpyhuonetta ei ole yhdessäkään versiossa.

Viidestä New California -vaihtoehdosta perusversio on nimeltään Beach. Se muistuttaa lähinnä manuaalisella nostokatolla varustettua Multivania. Beachissa on kuusi istuinta ja makuupaikat kahdelle.

Beach Tourissa on viisi istuinta ja taitettava pöytä. Alas käännettävien takaistuinten päälle laitettavalla 1,98 x 1,33 metrin kokoisella patjalla Beach Touriin saadaan kaksi makuupaikkaa lisää.

Beach Camperissa on istuimet viidelle sekä takaosassa oleva ulos vedettävä keittiö, jossa on yksiliekkinen kaasuliesi ja ruokailuvälinelaatikko. Kun keittiömoduuli vedetään käyttöön, auki oleva tavaratilan luukku toimii sateensuojana.

Coast-versiossa on neljä istuinta. Keittiössä on muun muassa jääkaappilaatikko ja kokoontaitettava pöytä.

Ocean-lippulaivassa on luonnollisesti kattavin varustelu ja laadukkaimmat materiaalit. Keittiömoduuli pysyy sisällä. Jääkaappia voi käyttää sekä sisällä että ulkoapäin.

Lähde ja kuvat: Volkswagen

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *