Weinsbergin uudessa van-mallissa on alustana Volkswagen Transporter

Knaus Tabbert -konsernin edullisemman brändin Weinsbergin tarjonta kasvaa tulevalle mallivuodelle sekä Mercedes-Benz Sprinter- että Volkswagen Transporter -alustaisilla maleilla.

Täysin uusi X‐Cursion Van on Weinsbergin ensimmäinen matkailuauto, joka on rakennettu Volkswagenin Transporter 6.1 -alustalle. Uutuuden saa myös paremmin varusteltuna [PEPPER]-erikoismallina.

5,88-metrisen X-Cursion Vanin korkeus on 285 senttiä ja sisäleveys 200 senttiä. Tarjolle tulee kaksi pohjaratkaisua.

500 LT:ssä ulko-ovi on oikeassa takanurkassa ja keittiö ulko-oven vieressä. Keittiötä vastapäätä on vasemmalla seinustalla pitkittäin pesuhuone. Vastakkain istuttavien sohvien välissä oleva jatkettava pöytä toimii sohvista tehtävän poikittaisvuoteen pohjaelementtinä. Malliin saa lisävarusteena ohjaamon katosta alas laskettavan vuoteen, jolloin siinä on neljä vuodepaikkaa.

500 MQ:ssa on täysikokoinen takatalli ja poikittainen parivuode takana. Myös tähän pohjaratkaisuun saa lisävarusteena eteen laskeutuvan vuoteen. 500 MQ:ssa ulko-ovi on apukuljettajan takana ja keittiö on samalla seinustalla.

Mallin erikoisuus on korkeussäädettävä suihku, joka vie käyttökunnossa ollessaan puolet vuoteen toisen pään leveydestä. Kun suihkua ei tarvita, se voidaan laskea samalle korkeudelle viereisen sängyn kanssa, jolloin patja lepää suihkun ”katon” päällä. Kun suihku on yläasennossa, siinä on seisomakorkeutta 190 senttiä. Vessa on käytössä, on suihku ylä- tai ala-asennossa.

Molemmissa X‐Cursion Van -pohjaratkaisuissa on kaksiliekkinen liesi ja 90 litran Thetford-kompressorijääkaappi. X‐Cursion Vaneissa on diesellämmitys.

[PEPPER]-erikoismallissa on muun muassa 150-hevosvoimainen moottori, 7-portainen DSG-automaattivaihteisto, 17-tuumaiset kevytmetallivanteet, ledivalot, kaukovaloautomatiikka, markiisi, mukautuva vakionopeudensäädin ja peruutuskamera.