Lappeenrannan matkailukesä käynnistyy Hiekkalinnan avajaisilla

Lappeenrannan Linnoitusniemen kärkeen jälleen avautuvalla kesäisellä matkailualueella on tarjolla muun muassa hiekkaveistoksia, kaupungin matkailuinfo, välinevuokrauspiste ja Pomppulinnamaailma. Alue toimii myös monenlaisten aktiviteettien lähtöpisteenä.  

Hiekkalinna avautuu kävijöille lauantaina 4.6.2022 klo 10 avajaistilaisuudella, ja Hiekkalinnan alue on avoinna 28.8. asti päivittäin klo 10–21.

Tänä kesänä Hiekkalinnan teema on Suomen luonto. Linnaa on ollut toteuttamassa yhteensä 12 veistäjää, ja kokonaisuutta on ollut mukana tekemässä myös koululaisia.

Lappeenrannan kaupunki järjestää Hiekkalinnalla kesäkonsertteja ja erilaisia esityksiä kesäkuusta elokuuhun. Kaikille vapaalla sisääntuloalueella sijaitsevat kahvila- ja jäätelökioskit sekä terassialue. Alueella ovat myös benji-trampoliini, kaksi pelihallia, keinuautomaatteja, karuselleja, lasten minikaivuri ja kaksi huvipuistolaitetta. 
 
Myös katujuna aloittaa liikennöimään lauantaina ja jatkaa liikkumista 28.8. asti. Hiekkalinna on katujunan lähtöpaikka ja päätepysäkki. Tänä kesänä päivälipulla pääsee katujunalla matkustamaan koko päivän Hop-On Hop-Off -tyyliin.

Lähde ja kuvat: Lappeenrannan kaupunki