Dembell Large Garage on kuin pyörillä rullaava luksusjahti – tällä matkailuautolla riittää kokoa ja näköä

Luksusluokan matkailuautoihin tuodaan jatkuvasti uusia ominaisuuksia.

Unkarilainen Dembell esiteltiin ensimmäisen kerran messuilla Saksassa neljä vuotta sitten. Düsseldorfissa on kokonainen messuhalli omistettu vuosittain näille pyörillä kulkeville luksusristeilijöille, mutta tämä on niidenkin joukossa sieltä säihkyvimmästä päästä.

Dembell on sekä hienosti viimeistelty yksityiskohdiltaan, mutta myös auton isompien linjojen design on viimeisen päälle. Tästä kertoo sekin, että hiljattain autolle myönnettiin arvostettu Red Dot Design Award -palkinto.

”Kauppakassi” mahtuu tietysti mukaan

Tarjolla on kolme erilaista Mercedes Benz Actros Gigaspaceen rakennettua versiota, ja uusin luomus on nähtävissä kuvissa. Se kantaa nimeä Dembell Large Garage.

Autossa on patentoitu autotalli nelipaikkaiselle Minille, Fiat 500:lle tai Audi A1:lle. Autotallin kattoa voidaan nostaa ja laskea, samoin kuin yläpuolella olevaa makuuhuonetta – ei siis vain sänkyä vaan koko makuuhuoneen lattiaa.

Näinpä autotallin ollessa tyhjä makuuhuoneen lattia voidaan laskea tasolle muun olohuoneen kanssa ja täydelle seisomakorkeudelle sängyn ympärillä.

Sivusuunnassa ulosliukuvia erkkereitä on kaksi. Ne tuovat lisätilaa keittiöön ja oleskelusoppiin. Tässä mallissa on vöitä ja petipaikkoja neljälle.

Kaikki tarvittava kulkee mukana

Sisätilojen design on italialaisen luksusjahteihin erikoistuneen studion käsialaa. Dembell tarjoaa kolmea eri sisustusvaihtoehtoa värien suhteen.

Varusteluun kuuluvat muun muassa pesukone, kuivausrumpu, astianpesukone, viininjäähdytin ja suuret näytöt. Ikkunoissa on lämmitykset, ja lämmöt saa myös katolle, joka sulattaa jäätä.

Viisi litiumakkua tarjoavat 1000 A/24V kokonaiskapasiteetin, ja aurinkopaneelit ja generaattori lisäävät omavaraisuutta. Tekniikasta käyttäjä voi kuitenkin melkeinpä vähät välittää, koska kaikki järjestyy kuin itsestään. Viiden vuoden takuu ja 24 tunnin huolto takaavat mielenrauhan vaativille asiakkaille.

Suihkussa voi lutrata huoletta

Makean veden säiliö on tuhat litraa. Harmaasta ja mustasta vedestä puhuminen tässä yhteydessä tuntuu sopimattomalta, mutta niihin mahtuu joka tapauksessa 460 ja 400 litraa. Vesipumppu on tietysti yhtä vahva kuin kotonakin, sillä vettä tulee 3,5 barin paineella.

Auton sisällä lattia-, patteri- ja ilmalämmitys takaa pakkasilla viihtyisyyden, ja kesäkuumalla hiljainen ilmastointi viilentäisi tehojensa puolesta jopa sataneliöisen asunnon.

Jos tilaat autosi tänään, saat sen vuoden kuluttua. Euroopassa hinnaksi on ilmoitettu kohtuullisen kuuloiset 1 345 000 euroa. Pannaanko tällainen tulemaan?

Video ja kuvagalleria avaavat luksusristeilijän ominaisuuksia tarkemmin. Valittavissa on suomenkielinen teksti.

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *