Nordisk Camping Träff i Norge

I Lillehammer Norge arrangeras Nordiska Camping Träff i juli.

Träffplats, Birkebeiner skidstadion, ligger cirka tre kilometer från Lillehammers centrum. Till centrum och tillbaka ordnas busstransport varje halvtimme.

Lillehammers och Gudbrandsdalens dal är ett område som om sommaren är händelserik. I den fina naturen kan man fjällvandra, cykla eller åka nedför forsen. I närheten finns bland annat en familjepark, muséum och många olika kulturhändelser.

För barnen finns en egen klubb på träffområdet. På klubben erbjuds olika hobbyn som till exempel frågesport och teemadagar. Dessutom erbjuds fjällturer samt turer till Huderfossens familjepark för hela familjen. Temat i Hunderfosse parken är sagor och troll.

Platser som är intressanta att besöka är också Lillehammers nöjespark, bilmuséum samt kälkbacken. På Mauhagens friluftsmuséum finns till påseende över 200 byggnader allt från 1200-talet ända till nutiden.

Köpmöjligheter erbjuds på Lillehammers handelsgata, där finns intressanta affärer och barer. Utrymme finns rikligt På Birkebeiner stadion finns utrymme för över 700 ekipagen och arrangörerna garanterar el åt alla deltagare. Det finns platser på grus, gräs och på asfalt. Det finns fina sanitetsutrymmen och vattenposter nära caravanplatsena.

För deltagarna erbjuds dagligen levande musik och övriga aktiviteter på träffområdet. Arrangörerna lovar att speciellt sköta om barnens trivsel.

Nordiska Caravandagarna arrangeras i Lillehammer, Norge den 8. – 14 juli. Anmälningen till träffen öppnas i månadsskiftet januari-februari.

Nct2019.no​

Översättning: Olof Bussman