Australialaiset karavaanarit halutaan nopeasti takaisin maastopaloista kärsineille seuduille

Nyt jo osittain hallintaan saatujen Australian poikkeuksellisen pahojen maastopalojen vaikutus maan matkailualalle on ollut erittäin paha.

Palot ovat tehneet tuhojaan myös monilla leirintäalueilla ja turistikohteissa. Useilla yrittäjillä tulee kestämään kuukausia vahinkojen korjaamisessa. Taloudellisesti monella voi elpymiseen mennä vuosia, etenkin kun osa ei ole kunnolla toipunut vielä edes viime syksyn maastopalojen seurauksista.

Australian karavaanarialan yhdistys ”Caravan Industry Association of Australia” yrittää nyt saada karavaanarit ja muut turistit palaamaan maastopaloista kärsineille alueille niin nopeasti kuin turvallisuus suinkin sallii.

Yhdistys on perustanut tukirahaston, jonka lähtökohtana on ”Help A Mate”, auta kaveria. Yhdistys on myös käynnistänyt ”Keep on Camping” -nimisen kampanjan ja sen nettisivuston, joilla leirintämatkailua yritetään saada vauhditettua käyntiin. Sivustolla muun muassa tarjotaan ajankohtaista tietoa yksittäisten leirintäalueiden tilanteesta.

Kampanjassa karavaanareita esimerkiksi kannustetaan lähtemään paloista kärsineille seuduille matkailuajoneuvon jääkaappi tyhjänä ja ostamaan mahdollisuuksien mukaan syömiset ja juomiset vasta paloista kärsineiden seutujen paikallisista kaupoista yhteisöjen auttamiseksi.