Best-Caravan lanseerasi matkailuauton uudet leasing- ja osaomistuskonseptit: ”Vastaavia ei löydy juuri ulkomailtakaan”

Etenkin nuoria tavoitteleva ketju pitää BestDiiliä ja BestHolidayta jopa potentiaalisina vientituotteina.

Matkailuajoneuvojen monimerkkiliike Best-Caravan on esitellyt uusia vaihtoehtoja matkailuauton omistamiseen ja hallintaan. Yrityksen uudet leasing- ja osaomistuskonseptit lanseerattiin menneenä viikonloppuna Turussa järjestetyssä Automatkailu 2020 -tapahtumassa.

Best-Caravanin toimitusjohtaja Marko Niskanen kertoo yrityksen visioineen pari vuotta sitten liiketoimintansa kehittämiseksi ”tarinan”, jossa hahmoteltiin tulevaisuuden karavaanarinäkymää. Siinä perinteisen omistamisen rinnalle nousivat myös vaihtoehtoiset tavat päästä matkailuautoon käsiksi.

– Matkailuajoneuvojen käyttämisen muodot ovat laajentuneet, ja siltä pohjalta mietimme, miten jokainen voisi kokeilla tätä hienoa lajia, Niskanen sanoo.

Virikkeitä AirBnb:stä

Uudet konseptit ovat nimeltään BestDiili ja BestHoliday, joista ensin mainittu on luonteeltaan leasing-tyyppinen. Jälkimmäistä voi luonnehtia Niskasen mukaan ”lomaosakkeeksi”.

– Haimme osviittaa eri toimialoilta ajatellen esimerkiksi sitä, että AirBnb on maailman suurin hotelliketju omistamatta yhtään hotellia. Olen itsekin käyttänyt niitä palveluita, saanut parempaa opastusta kuin hotellissa ja solminut jopa uusia ihmissuhteita. Sellaiset ovat aina innoittavia juttuja matkailussa.

BestDiilissä valittavana on tällä hetkellä 20 erilaista ajoneuvoa, mutta valinnan voi tehdä niiden ulkopuoleltakin. BestHolidayhin niitä lisätään kysynnän mukaan.

– Yritimme etsiä vastaavia konsepteja ulkomailta. Vain Englannista löysimme yhden, Niskanen sanoo ja jatkaa Best-Caravanin tähyilevän tuotteineen myös Suomen rajojen taakse.

Pääkohderyhmänä nuoret polvet

Best-Caravan aikoo markkinoida uutuuskonseptejaan erilaisilla messuilla myös caravan-alan ulkopuolella, sillä tavoitteena on markkinan kasvattaminen.

– Ennen kaikkea tavoittelemme nuoria, joilla ei ole ehkä vielä varallisuutta kymmenien tuhansien eurojen investointiin. Toisaalta kysymykseen voivat tulla myös iäkkäämmät karavaanarit, jotka miettivät jatkoaan. Jollekin tämä saattaa tarjota mahdollisuuden muuttaa oman auton pääomaksi ja jatkaa silti harrastusta, Niskanen sanoo.

Katso oheiselta videolta, millaisilla kuukausipanostuksilla matkailuautoihin pääsee leasing- ja osaomistuskonsepteissa kiinni.