Best-Caravanille kaasuasemia – ”enemmän asiakaspalvelua kuin bisnestä”

Isoissa matkailuautoissa olevia nestekaasutankkeja sekä normaalin kaasupullon kokoisia tankkipulloja pystyy tulevaisuudessa täyttämään Best-Caravan Oy:n Hyvinkään ja Oulun pisteissä.

Kaasukäyttöisten ajoneuvojen määrä rikkoi Suomessa viime vuonna 10 000 rajan. Kaasuautojen tankkaaminen helpottuu hyvää vauhtia, sillä esimerkiksi Gasumilla on Suomessa tällä hetkellä 34 asemaa ajoneuvoluokille.

Tällä asialla ei ole kuitenkaan mitään tekemistä matkailuajoneuvojen kaasuntankkausasian kanssa. Nestekaasua käytetään kyllä myös autojen polttoaineena myyntinimenä LPG tai Autogas, mutta ei kuitenkaan Suomessa – meillä kaasuautoissa käytetään polttoaineena maa- ja biokaasua. Suomessa myytävä nestekaasu on joko pelkkää propaania, tai propaania ja butaanin seosta esimerkiksi niin, että butaania on pari prosenttia.

Presso Center myy nestekaasua Lohjalla

Matkailuajoneuvossa olevan kaasutankin tai niin sanotun täyttöpullon hyödyntäminen ei näin ollen ole Suomessa helppoa, sillä internetin ihmeellisestä maailmastakaan ei tunnu löytyvän apua. Huhutiedon perusteella löytyy kuitenkin Lohjalla Kirknimentiellä toimivan Presso Center eli Oy Interenergy Ltd, jossa täytetään kaasupulloja ja -tankkeja arkisin kello 8–16. Täyttöön kuluu aikaa 10–30 minuuttia.

Yrittäjä Pekka Massinen kertoo, että nestekaasu maksaa halvimmillaan 2,5 euroa kilogramma, eli se on jopa hieman kalliimpi, kuin mitä se maksaa tarjoushinnalla myytävässä 11 kilogramman pullossa. Hinnalle on selkeä peruste, sillä nestekaasua ei tankata omatoimisesti, vaan se edellyttää palvelua.

– Euroopassa on huoltoasemilla automaattitankkauspisteitä, ja siellä kaasu on halvempaa. Siellä noissa automaateissa voi kyllä olla myös butaania, mutta butaani on ihan toimiva niin kauan, kun ilman lämpötila on plussalla, kertoo Massinen.

Presso Centerin yrittäjä kertoo, että 50 litran kaasusäiliö on noin kaksi kertaa isompi kuin 11 kg:n nestekaasupullo, ja vastaavasti 200 litran kaasusäiliöön mahtuu näin ollen noin kahdeksan normipullon verran kaasua.

Best-Caravanille kaasuntankkausasemat Hyvinkäälle ja Ouluun

Edellä kerrottua hinta- ja työllistämistaustaa vasten on selvää, ettei Suomen suurin matkailuajoneuvokauppias Best-Caravan Oy kuvittele kasvattavansa nestekaasun tankkauksella liikevaihtoaan.

– Pyrimme lähinnä tuottamaan asiakkaille lisäpalvelua. Järjestelmän rakentaminen ja ylläpito maksavat, ja viranomaisvaatimukset ovat tiukat. Kaasun hinnoittelusta ei ole vielä päätetty, mutta sitä myydään liikkeiden aukioloaikoina kaikille tarvitseville, ei vain meidän asiakkaillemme, kertoo Best-Caravanin Hyvinkään pisteen esimies Tommi Myllärinen.

Best-Caravan pyrkii avaamaan Hyvinkään ja Oulun pisteisiinsä tulevat nestekaasuntankkausasemat ennen kesää.

//Edit. 9.8.2022. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes ei antanut Best-Caravanille lupaa rakentaa kaasuasemia.//

Keskustelu

  1. Olemme puolisoni kanssa jo vuosia pohtineet kaasuauton hankintaa. On monia asioita joita ei tule ajatelleeksi uuden ajoneuvon yhteydessä ja nämä tankkausasiat ovat yksi sellainen. Aika nopeasti kasvaneet nuo tankkauspalvelut ja asemat, muutama vuosi sitten niitä oli vielä todella harvassa.

    Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.