Caravan-messut ja Matkamessut Helsingissä nyt viikonloppuna 18.–20.1.

Matkailusta kiinnostuneita hemmotellaan nyt viikonloppuna 18.–20. tammikuuta, kun Helsingin Messukeskuksessa voi tutustua samalla pääsylipulla sekä Caravan-messuilla esillä oleviin lähes 200 matkailuajoneuvoon ja Matkamessuihin.

Valtaosa Suomessa myynnissä olevista matkailuautomerkeistä esittäytyy Caravan-messuilla. Omia tuotteitaan esittelevät Adria, Bürstner, Carado, Carthago, Ci, Concorde, Dethleffs, Eriba, Fendt, Hobby, Hymer, Kabe, Knaus, LCM, Morelo, Poksi, Rapido, Roadcar, Sunlight, Tabbert ja Weinsberg.

Täytin uusi Sunlightin van-malli

Loppuvuodesta esitelty Sunlight V60 on Caravan-messujen huippu-uutuus. Van-mallin hinta on n oin 44 000 euroa.

Helsingin messujen huomaamattomin uutuus lienee 212 senttiä leveä Sunlight V60, joka on lyhyempi Sunlightin kahdesta täysin uudesta van-mallista. Sunlightin sisarmerkiltä Caradolta on tulossa vastaavat poikittais- ja pitkittäisvuoteelliset van-mallit Suomeen myöhemmin keväällä.

Sunlight ja Carado esittelivät van-mallinsa loppuvuodesta. Uutuudet tulevat kilpailemaan kovassa nosteessa olevien retkeilyautojen kanssa, sillä ne asettuvat hinnaltaan noin 45 000 euron hintaluokkaan.

Hymer on kasvattanut uuden etuvetoisen Mercedes-Benz Sprinterin pohjalle rakennettavaa B-klasse Modern Comfort- eli BMC-mallistoaan kahdella uudella pohjaratkaisulla – tai itse asiassa uusi pohjia on tullut jo neljä, mutta niistä kaksi tuoreinta on esitelty vasta Saksassa.

B-MC-mallistoon esitellään Helsingissä 7,39-metriset 680 ja 690 eli pitkittäisvuode- ja saarekevuodemallit sekä puoli-integroituna että integroituna versiona. Puoli-integroidun erikoisuutena on korotetulla kattoelementillä varustettu nostovuode, jonka alle jää korkeutta mukavasti 190 senttiä.

Etuvetoisen Mercedes-Benz Sprinterin pohjalle rakennettavaa uuteen Hymer B-klasse Modern Comfort -mallistoon on tullut uusia pohjaratkaisuja.

Hymerin Fiat-pohjaisesta B-DL-sarjasta esitellään puolestaan parikunnille suunnattu DuoMobil. Eriba-vaunujen Suomi-tarjontaan on tullut edullisempi Exciting-mallisto, josta on esillä Helsingin messuilla perheille suunnattu 560 Family.

Henkilöautojen vetomassojen pienentymisen seurauksena matkailuajoneuvovalmistajat ovat lisänneet kevyempien vaunujen tarjontaa. Dethleffs esittelee Helsingissä uudesta c´joy-mallisarjastaan kompaktin – kokonaispituus 716 cm ja leveys 212 cm 480 QLK -perhevaunun, johon saa vuodepaikat jopa seitsemälle, jonka massa on ajovalmiina alle 1 000 kiloa, ja jonka perushinta on alle 18 000 euroa.

Isoja risteilijöitä ja WelhoLift

Dethleffs c´joy 480 QLK -perhevaunuun saa jopa seitsemän vuodepaikkaa.

Suurin Helsingissä esillä oleva matkailuauto on Morelo Loft Trend 89M -maantieristeilijä. Kokonsa puolesta kakkoseksi yltää Concorde Charisma 850 L, joka on messujen kallein matkailuauto.

Isojen autojen kategoriaan kuuluu myös faceliftin kokenut Knaus Sun I 900 LEG, joka on Knausin kolmiakselinen lippulaivamalli.

Merkittävä matkailuajoneuvoalaan liittyvä kotimainen uutuus on WelhoLift-niminen nostolaite, joka helpottaa liikuntarajoitteisten karavaanimatkailua ja autoilua ylipäätään.

Morelo Loft Trend 89M -liner on suurin Helsingissä esillä oleva matkailuajoneuvo.

Jos vaativampi karavaanimatkailu kiinnostaa, niin kannattaa tulla kuuntelemaan lauantaina tai sunnuntaina kello 12 Päivi ja Pekka Heiskasta, jotka matkasivat kahden vuoden aikana matkailuautolla maapallon ympäri. Caravan-messujen leirintäalueelta saa päivittäin myös muuta karavaanimatkailuun liittyvää hyötytietoa.

Helsingin Caravan-messut ovat avoinna perjantaina kello 12–19 ja lauantaina ja sunnuntaina kello 10–18.

Lue lisää Caravan-messuista ja Matkamessuista.