Dethleffs esitteli Düsseldorfissa ensimmäisen sähkömatkailuauton

Yksi Caravan Salon -suurmessujen vetonauloista on Dethleffs E-Home, joka on ensimmäinen laatuaan.

Yllättävän lähellä saattavat olla ne ajat, jolloin matkailuautotkin kulkevat sähköllä ja toimivat yhä omavaraisemmin. Ensimmäisenä tällaisen ajoneuvon esitteli suurelle yleisölle Erwin Hymer -konserniin kuuluva Dethleffs Saksan Düsseldorfissa käynnissä olevilla suurmessuilla.

Dethleffs E-Home on rakennettu Iveco Dailyn sähköauton pohjalle, ja autolla ajaa noin 200 kilometriä yhdellä latauksella. Huippunopeus on 80 kilometriä tunnissa. Kun lataus käy vähiin, akun täyttää kotioloissa vuorokaudessa ja erikoisvarustein parissa tunnissa. Akkujen vuoksi auton kokonaismassa on 300 kiloa vastaavaa dieselmallia isompi eli noin 5,6 tonnia.

Auton ainoat energianlähteet ovat akut ja aurinkokennot. Jälkimmäisistä johtuen näky ei välttämättä hivele valkeisiin matkailuautoihin tottuneiden estetiikantajua, mutta kukaties tällaisia ne saattavat tulevaisuudessa olla.

Muuten auton olemus on sama kuin Dethleffsin Alpa 9820-2 -mallissa, jossa alkovi ei piirry sivuprofiilissa kuplaksi auton etuosassa vaan jatkuu samalla tasolla takaosaan saakka.

Sähköautojen kehitystyö jatkuu varmasti vähintään yhtä intensiivisenä kuin viime vuosina, sillä yhä useammat Euroopan maat ovat alkaneet rajoittaa esimerkiksi dieselautojen liikkumista etenkin ruuhkaisissa suurkaupungeissa.