Dometic yrittää estää kuolleen kulman onnettomuuksia

Dometic on julkistanut uuden kuolleen kulman varoittimen vähentämään autojen törmäyksiä pyöräilijöihin ja jalankulkijoihin.

Älykästä kuvankäsittelytekniikkaa hyödyntävä Dometic CAM1000 -kamerajärjestelmä osaa tunnistaa ja erottaa pyöräilijät ja jalankulkijat muusta ympäristöstä. Siten järjestelmä ei anna kuljettajalle turhia hälytyksiä esimerkiksi liikennevalo- tai lyhtypylväistä.

Dometic CAM1000 on suunniteltu siten, että se saa mahdollisimman nopeasti kuljettajan huomion – kaikista auton kojetaululla välkkyvistä varoitusten ja signaalien hälystä huolimatta. Järjestelmän antaessa varoituksen kuljettaja tietää, että nyt on kyseessä todellinen törmäysvaara eikä väärä hälytys.

CAM1000-kamerajärjestelmää voi käyttää valtaosassa ajoneuvoista. Laite hyödyntää muun muassa gps- ja infrapunatekniikkaa, ja se toimii myös pimeässä.

Kuolleen kulman aiheuttamissa onnettomuuksissa loukkaantuneiden ja kuolleiden pyöräilijöiden määrä on ollut kasvussa. Tämän kehityksen pysäyttämiseksi Saksan viranomaiset ovat kiristäneet viime vuonna suosituksiaan teknisistä vaatimuksista, jotka täyttämällä hyötyautoon saa 1500 euron rahallisen kompensaation kevyen liikenteen turvallisuuden lisäämisestä. Dometicin järjestelmä on näiden vaatimusten mukainen.

Tuotteen on tarkoitus tulla markkinoille tammi-helmikuun vaihteessa 2020.

Lähde: Dometic