Hämäläinen vastaa kritiikkiin: ”Jokaisella on oikeus olla ihan missä haluaa”

SF-Caravanin puheenjohtaja Juha Hämäläinen vastaa Caravan-lehden kirjoituksensa aiheuttamaan kritiikkiin.

SF-Caravan ry:n puheenjohtaja Juha Hämäläisen kirjoitus uusimmassa Caravan-lehdessä on puhuttanut karavaanareita. Jotkut ovat tulkinneet Hämäläisen tekstiä siten, että liiton nokkamies soimaa kaikkia heitä, jotka puskaparkkeja käyttävät.

Caravan-lehdelle antamassaan puhelinhaastattelussa Hämäläinen kuitenkin korostaa, että kritiikki oli kohdistettu tästä ryhmästä nimenomaan heihin, jotka rikkovat sääntöjä ja jakavat toisilleen vinkkejä luvattomista puskaparkeista esimerkiksi netin keskustelupalstoilla.

– Minulla ei ole henkilökohtaisesti mitään puskaparkkeeraamista vastaan, Hämäläinen sanoo.

– Jokaisella on oikeus olla ihan missä haluaa, kunhan se on niin sanotusti laillisuuden rajoissa kulkevaa.

Hämäläisen mukaan tekstin tarkoitus oli herätellä yleistä keskustelua aiheesta. Puskaparkkitaleban-sanan käyttöä hän kuitenkin pahoittelee.

– Myönnän, että siinä ei osunut. Se oli tarkoitettu lähinnä kevennykseksi, ja olen siitä pahoillani. En ymmärtänyt enkä tarkoittanut sitä millään tavalla vihamielisenä vaan lähinnä vitsinä, mutta se näytti napsahtavan vähän omaan napaan, niin että koskee.

Kuuntele Hämäläisen puhelinhaastattelu tästä:

Keskustelu

 1. tapani pokkinen

  Osui ja upposi ainakin karavanjärjestöön! Aika tulee näyttämään minkälaisen myyräntyön jätti perinöksi, tulevalle puheenjohtajalle tämä muita jäseniä ja ei liittoon kuuluvia kun heitä vakaasti ja harkiten Terroristeiksi nimittelee? Talebanejahan pidetään aivan yleisesti suvereenina nimityksenä terroristeista, aivan kuten Isis-järjestöäkin. Karavanharrastushan on ja on aina ollut paikasta toiseen kulkemista. Näin pitkäaikaisena harrastajana ihmettelen suuresti kun paikallaan olevat leiriläiset ovat ainoita joita karvaanareiksi järjestön mielestä kelpuutetaan? Ei siinä mitään, karavaani kulkee ja Koirat haukkuvat. Tapani Pokkinen, entinen jäsen jo pariin kertaan. olen eronnut järjestöstä, koska harrastukseni on pääasiassa luontokohteissa retkeileminen, ja sinne nämä vihapuheet eivät sovi.

  Kommentoitu 0 kertaa

  1. tapani pokkinen

   Kuuntelin tuon Juha Hämäläisen haastattelun uudestaan ja en voi kuin yhä ihmetellä miten tämän tasoinen mies on voitu valita näinkin suuren järjestön puheenjohtajaksi? Toinen on; jos järjestön puheenjohtaja sanoo järjestön virallisessa lehdessä jotakin; se ei varmasti silloin voi olla hänen henkilökohtainen mielipide kun hän puheenjohtajan ominaisuudessaan esiintyy. Ja kaiken kukkaraksi hän lopuksi aivan selvästi käskee kaikkia niitä harrastajia eromaan liiton jäsenyydestä, jotka eivät pysäköi harrastusvälinettään vain ja ainostaan SFC alueille? Tämän hän toki esitti tuttuun tapaansa hieman kiertoilmaisten, mutta asia tuli täysin selväksi kun hän käski perustamaan oman järjestön ja näin ollen eromaan karavanliiton jäsenyydestä. -tapani-

   Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.