Hämmentävä matkailuvaunu – se avautuu ja taittuu kuin linkkuveitsi

Uudessa-Seelannissa on rakenneltu jo yli kahdeksan vuoden ajan kenties linkkuveitsestä innoitusta saanutta Romotow-matkailuvaunua. Vaunun muotoilu on uusiseelantilaisen W2-yrityksen käsialaa.

Kohta alkaa olla valmista. Romotow on tarkoitus tuoda lähikuukausina julkisesti näytille, ja tilauksia aletaan ottaa vastaan ilmeisesti kesällä. Sitten viimeistään joudutaan arvioimaan, onko ideassa järkeä kaupalliseksi tuotteeksi asti, vai jääkö Romotow vain yhdeksi kivaksi mutta kalliiksi projektiksi lukuisten muiden viritelmien joukkoon.

Hyvänä puolena Romotow-vaunussa on se, että kun ”hytin” pyöräyttää auki ulommasta korista, samalla tarjolle tulee mainio katettu terassi, joka tarjoaa 70 prosenttia lisää lattia-alaa.

Huonoa on se, että tällä rakenteella valmistuskustannukset ja siten kuluttajahinnat ovat väistämättä hyvin korkeat – yritys ei ole kertonut vielä hintaa. Rakenne aiheuttaa myös sen, että vaunusta tulee erittäin painava. Vaunua ei saa myöskään avattua L-muotoon kaikkein ahtaimmissa leirintäpaikoissa.