Helsingin Caravan-messuilla riittää katseet kääntäviä matkailuajoneuvoja

Helppoa, jos tietää tarkalleen, mitä etsii. Messujen runsaasta tarjonnasta voi kuitenkin löytää myös matkailuajoneuvon, jollaista ei edes tiennyt olevan markkinoilla – juuri sopivan omiin tarpeisiin. Messuilla voi myös törmätä esittelyyn reissukohteesta, josta itsensä löytää yllättäen vaikkapa ensi kesänä.

Poimimme muutamia täkyjä messujen runsaasta tarjonnasta.

Rapido V62 -retkeilyauto on uudella pohjaratkaisulla. Ranskalaistyylinen sänky (125 x 198 cm) on sijoitettu taakse oikealle seinälle. Pituutta autolla on 6,36 metriä. Panoraamakatto tuo lisää valoisuutta.
Rapido V62:ssa on kaasukaappi helposti saatavilla oven vieressä, ei takaosassa.
Makuutilan pyöreistä ikkunoistaan tunnetusta Pössl Trentasta on tullut juhlamalli. Mallilla juhlistetaan sitä, että Pössl aloitti 30 vuotta sitten vuonna 1989 retkeilyautojen myynnin. Diat Ducato-alustaiseen malliin on saatu tuotua uudenlaista avaruuden tuntua. Näppärä jääkaappi on tehty yhdessä Dometicin kanssa.
Pössl Trentan makuutila on seinästä seinään.
Virtaviivainen ja tyylikäs Niesmann+Bishoff Smove 7.4 E on kiinnostava puoli-integroitu malli, jossa on erillisvuoderatkaisu.
Dethleffs Generation Scandinavia on tehty Pohjoismaiden olosuhteisiin.
Hymer Tramp S 69 S on etuvetoinen, Mercedes Sprinter -alustalle rakennettu puoli-integroitu. Auto on niinkin uusi tuttavuus Suomessa, että se saapui Vuosaaren satamaan vasta päivää ennen messujen alkamista. Autossa on diesel-pohjainen Truman lämmitys. Se säästää hieman auton painoa, kun kaasupulloja tarvitaan vähemmän – käytännössä vain kokkaamiseen.
Hymer Tramp S 69 S:n suihku on käytävän oikealla puolella, vessa vastapäätä käytävän toisella vastapuolella.
Knausin messutarjontaa Volkswagenin ja MAN:n pohjalta.
Hobby Prestige 560 FC -reissuvaunussa on monesta isommasta mallista tuttu kulmakeittiö. Käytettävissä on iso kylpyhuone kunnon suihkulla. Mahdollisesti tämä tulee olemaan yksi Hobbyn myydyimmistä malleista tänä vuonna.
Fendt 650 SG Diamant on tällä hetkellä monen mielestä Fendin hienoin malli. Neljän vuodepaikan 650 SG Diamantissa on vakiona muun muassa sähkötoiminen lattialämmitys. Kokonaispituus on 7,74 metriä. Diamant-mallisarja on pitänyt pintansa jo yli 40 vuotta.
Pepe Forsberg toi Matkamessujen puolella hyvin karavaanarien näkökulmaa esille. Hän vinkkasi, että esimerkiksi Raahessa on kiinnostavia kulttuurikohteita, ja Raahessa voi oikealla ajoituksella keväällä päästä ihmettelemään vaikkapa korkean talon kokoisia ahtojäitä.
Kotimaassa riittää karavaanareille kiinnostavia kohteita vierailtavaksi. Hyvä että eksoottisten kaukomaiden lisäksi niitäkin tehdään kunnolla tunnetuksi Matkamessujen puolella.
Omanlaisensa muistutus siitä, että kyllä se kesäkausi sieltä tulee. Punkkibussi, josta saa rokotuksen, on jo tuttu näky Matkamessujen tapaan monilla muillakin messuilla.