Helsinki Caravan panostaa tarvike- ja sisustustuotteisiin

Vantaalainen Helsinki Caravan Oy on muuttanut varaosamyymälänsä monipuoliseksi ja avaraksi tarvike- ja sisustustuotemyymäläksi. Yrityksen uutuuksiin kuuluu myös tarvikepuolen verkkokauppa.

Ruotsalainen Kama Fritid -matkailuajoneuvotarviketukkuliike esitteli uuden myymäläkonseptinsa viime syksynä Saksassa Düsseldorfin matkailuajoneuvomessuilla. Tarvikemyyntitilat tehdään paikallisen matkailuajoneuvomyymälän yhteyteen.

Royal Camping -tuotetarjonnasta löytyy karavaanareille monenlaisia luksustuotteita.

Pohjoismaiden ensimmäinen uuden konseptin mukainen tarvikemyymälä tehtiin Norjaan, ja nyt Norjassa on kaksi myymälää. Myös Ruotsiin on rakentumassa pari erikoismyymälää.

Toinen – ja Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa – myymäläkokonaisuus valmistui alkuvuodesta Helsinki Caravan Oy:n tiloihin. Aiemmin pääosin varaosiin keskittynyt myymälä laitettiin uusiin puihin Kama Fritidin rakenteilla. Pyörien varassa olevat hyllyt mahdollistavat tilan muuntelemisen kulloisenkin karavaanisesongin mukaan.

– Konseptissa on huomioitu matkailuajoneuvojen omistajien kasvava halu ja tarve sisustaa omaa ajoneuvoa omien mieltymysten mukaiseksi, kertoo Helsinki Caravan Oy:n tarvike- ja varaosapuolesta vastaava Esa Muuronen.

Linnunpönttöjä ja verkkokauppa

– Nyt meillä on tarjolla paljon astiastoja, juomalaseja, siivousvälineitä, luksustuotteita, linnunpönttöjä – siis hyvin paljon erilaisia sisustustarvikkeita laidasta laitaan. Myymälästä löytyy edelleenkin myös perinteisempää tarviketta kuten sähkö-, kaasu- ja vesitarvikkeita ja kemikaaleja, kertoo Helsinki Caravanilla myyntiä ja markkinointia tekevä Jaana Karjalainen.

– Täällä on nyt huomattavasti aiempaa enemmän tarjontaa myös perheiden naisväelle. Meillä on myynnissä esimerkiksi Royal Camping -luksustuotemalliston astiastot, taljat, huovat, esiliinat ja muut sisustustuotteet, jatkaa Jaana Karjalainen.

Entä ne linnunpöntöt?

Tällaiset linnunpöntöt ovat nyt IN.

– Kausipaikkoja piristetään nykyään linnunpöntöillä, jotka edustavat 30- ja 50-lukuja tai surfingia – niitä hankitaan tuliaisiksi ja omaan käyttöön.

Helsinki Caravan on esitellyt asiakkailleen myös uuden ”Order to Store”-verkkokaupan, jossa on esillä yli 9 000 tuotetta.

– Tilaaminen onnistuu vaivattomasti Helsinki Caravanin verkkosivuilta. Kun tilatut tuotteet ovat noudettavissa, niin ilmoitamme siitä asiakkaalle. Ja maksu hoituu kätevästi noudon yhteydessä, eikä rahdista veloiteta mitään, kertoo Esa Muuronen.