Himokselle suunnitellaan suurta majoitus- ja ravintolakokonaisuutta nykyisen karavaanialueen kohdalle

Himos-Yhtiöt Oy ja Osuuskauppa Keskimaa ovat solmineet esisopimuksen, jonka mukaan Osuuskauppa Keskimaa ostaa kolme tonttia Himoksen länsirinteiden juurelta. Tonteilla on rakennusoikeutta yhteensä 9 000 kerrosneliömetriä. Alueelle on tarkoitus rakentaa kiinteistökokonaisuus, joka sisältää majoitushuoneistojen ja ravintolan yhdistelmän.

Majoitushuoneistoja olisi tulossa noin 120. Niissä kussakin on 1–3 makuuhuonetta, tupakeittiö ja sauna. Vuodepaikkoja olisi tulossa yhteensä noin 450. Huoneistoille on suunniteltu omat pysäköintipaikat sähkölatauspisteineen.

Kokonaisuuteen sisältyy ravintola ja ruoan verkkokaupan noutopiste.

Havainnekuva Himokselle kaavaillusta majoituskokonaisuudesta. Kuva: Arkkitehtipalvelu

Suunnittelu ja rakennuttamisen kilpailutus käynnistyvät välittömästi. Rakentaminen toteutuisi 2024–2025, ja valmiina kokonaisuus olisi laskettelukaudelle 2025–2026. Lopullinen rakentamispäätös tehdään kustannustason varmistuttua 2023 aikana. Investoinnin kokonaisluokka on noin 25–30 miljoonaa euroa.

Kyseisen kiinteistökokonaisuuden rakennuspaikalla sijaitsee tällä hetkellä karavaanialue, jolle tullaan yhtiöiden mukaan osoittamaan uusi paikka. Karavaanialue on kuitenkin tarkoitus jatkossakin sijaita rinnepalvelujen välittömässä läheisyydessä.

– Suunnittelemamme huoneistot ovat Himokselle uudenlaista chalet-tyyppistä loma-asumista, jossa asiakas voi nauttia laadukkaasta, viihtyisästä majoituksesta ja lomailun helppoudesta ski-in ski-out -mallilla. Rinteet, ensilumenlatu, golfkenttä, pyöräilyreitit ja kesätapahtumat ovat vieressä kävellen saavutettavissa, sanoo tiedotteessa Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemistoimialan toimialajohtaja Pasi Kunelius .