Inari-Saariselkä valittiin vuoden 2022 matkailualueeksi

Lappi jyräsi, kun Suomen matkailualan liitto SMAL, SUOMA ry ja TAK Research jakoivat palkintoja Vuoden matkailualue -kilpailussa.

Vuoden matkailualueeksi Suomessa valittiin Inari-Saariselän matkailualue, toiseksi tuli Kemi ja kolmanneksi Sodankylä. Kunniakirjan matkailijoiden viipymän pitenemisestä sai Kolari.

Kriteereinä vuoden matkailualueen valinnassa ovat tärkeimmät matkailun menestystä mittaavat tekijät: Rekisteröityihin majoitusliikkeisiin saapuneiden vieraiden määrän kehitys, matkailijoiden viipymän kehitys, lomamatkailijoiden yöpymisten määrän tasainen jakautuminen eri kuukausille eli sesonkivaihteluiden vähäisyys ja majoitusmyynti asukasta kohden.

Vertailussa ovat mukana kaikki Suomen kunnat, seutukunnat ja maakunnat, joista on saatavissa majoitustilastoja. Alueita oli vertailussa yhteensä 127.

– Tietysti olemme matkailualueena etulyöntiasemassa ainutlaatuisen luonnon, paikallis- ja saamelaiskulttuurin sekä alueen monipuolisuuden takia. Myös majoitus- ja aktiviteettitarjonta on omaa luokkaansa. Tätä aluetta on helppo markkinoida. Seuraavaksi meillä on tavoitteena ympärivuotisuuden saavuttaminen matkailussa, sanoo tiedotteessa matkailun alueorganisaatio Lapland North Destinationsin johtaja Hanna Kouri.

Lähde ja kuvat: Inari-Saariselkä Matkailu