Inarin Saamelaismuseo sai uudet kokoelmatilat ja ravintolasiiven

Saamelaismuseo Siidan kokoelmatilat ja ravintolasiipi on luovutettu hankkeen rakennuttajalle ja kiinteistön omistajalle Senaatti-kiinteistölle, ja Saamelaismuseo Siida on ottanut tilat käyttöönsä.

Saamelaismuseolle on rakennettu laajennushankkeessa uudet noin 880 neliömetrin kokoelmatilat. Saamelaismuseo Siidassa on tällä hetkellä noin 8 000 esinettä kokoelmissaan. Syksyllä 2021 Suomen kansallismuseon noin 2 200 esineen saamelaiskokoelma palautuu Inariin.

Uudessa 330 neliömetrin ravintolasiivessä on aikaisempaa Siidan ravintolaa suurempi ravintolasali ja lisäksi kabinetti. Asiakaspaikkoja on 88. Uusista tiloista avautuu näkymä Juutuan vuonolle. Ravintola voidaan pitää avoinna myös Siidan aukioloaikojen ulkopuolella, sillä sinne on oma sisäänkäyntinsä. Ravintola avataan yleisölle 1.6.2021.

Saamelaismuseo ja Luontokeskus Siidan laajennus- ja perusparannushankkeen toinen vaihe, perusparannushanke alkoi 24.5.2021. Perusparannuksen aikana Saamelaismuseon asiakaspalvelu, Siida Shop, Metsähallituksen asiakaspalvelu ja matkailuneuvonta toimivat Siidan etupihalla sijaitsevissa väistötiloissa 1.6.2021 alkaen.  Ulkomuseo toimii näyttely- ja käyntikohteena ympärivuotisesti. Uudistunut Saamelaismuseo ja Luontokeskus Siida uusine päänäyttelyineen avautuu 1.4.2022. 

Lähde: Senaatti-kiinteistöt