Karavaanimatkailuun huimasti lisää buustia: Suomeen tulee 50 uutta matkaparkkia!

Best-Caravan on perustanut sisaryrityksen, joka pyrkii rakentamaan Suomeen vuoteen 2024 mennessä peräti 50 uutta matkaparkkia.

Uuden BestPark Oy:n suunnitelmien mukaan matkaparkit tulevat sijaitsemaan keskeisillä paikoilla, ne pitävät sisällään matkailuajoneuvossa majoittuvan peruspalvelut, ja niissä voi yöpyä kerrallaan yhdestä yöstä kokonaiseen viikkoon.

Kaikki matkaparkit ovat aidattuja ja kameravalvottuja, ja niissä on vesi- ja jätehuolto sekä sähkönkäyttömahdollisuus.

Best-Caravanin tekemän kyselyn mukaan matkailuajoneuvon kanssa matkustavat toivovat Suomeen turvallisia ja luvallisia matkaparkkeja, joista voidaan varata etukäteen parkkipaikka, ja jotka sijaitsevat hyvien palveluiden ja pääväylien läheisyydessä.

BestPark Oy:n ydinliiketoimintana onkin matkaparkkikonseptin ja -ketjun rakentaminen valtakunnallisesti. Ensimmäiset parkit pyritään avaamaan jo tänä kesänä.

BestPark-isännät haussa

Matkaparkkeja tulevat pyörittämään paikalliset BestPark-isännät. Yritykset voivat hakea isänniksi 9.4.2020 alkaen. BestPark Oy vastaa parkkien konseptista, markkinoinnista ja rakentamisesta.

Parkkien palvelukonsepti on suunniteltu vastaamaan karavaaniharrastajien toiveisiin, ja harrastajia halutaan kuulla myös parkkien sijaintiin liittyen. Hyvää paikkaa parkille tai potentiaalista isäntää voi vinkata vastaamalla nettisivuille Bestpark.fi tulevaan kyselyyn.

Verkkopalvelu mahdollistaa matkaparkkipaikan varaamisen ja maksamisen etukäteen.

Matkaparkkien sijainnin kartoittamisessa on käytetty Sweco Finland Oy:tä, joka kartoittaa muun muassa matkailijoiden liikennevirtoja. Sweco on listannut alueet, joiden pohjalta matkaparkkien sijainteja suunnitellaan.

– Kaupungit ja paikalliset yrittäjät saavat matkaparkkipalvelun myötä merkittävästi uusia asiakkaita. Matkaparkkien yhteyteen voi syntyä kokonaan uutta liiketoimintaa, joka hyödyttää kaupunkeja matkailutulojen ja työpaikkojen muodossa, kertoo Sweco Oy:n kehitysjohtaja Kimmo Vähäjylkkä.

– Matkaparkki-konseptin puuttuminen Suomesta on aiheuttanut sen, että autoilla matkailevat menevät joko leirintäalueille tai puskaparkkeihin. Moni ulkomailta tuleva on kokenut epävarmuutta siitä, että onko heille tarjolla turvallisia ja luvallisia paikkoja yöpyä ja kiertänyt tästä syystä varsinkin eteläisemmän Suomen ja kaupungit. Kun uusia matkaparkkeja avataan keskeisille sijainneille, houkutellaan myös uusia harrastajia mukaan, kertoo BestPark Oy:n liiketoimintajohtajana aloittanut Matti Korkiakoski.

Parkkeja myös Via Baltican varrelle

– Tavoitteenamme on, että vuonna 2024 BestPark-ketjussa on 50 matkaparkkia ympäri Suomea. Ketjun tullessa valmiiksi saadaan matkaparkeista matkailutuloa niiden lähialueille noin 35 miljoonaa euroa vuodessa, sanoo BestPark-yrittäjä Lasse Sorvari.

Matkaparkit tullaan rakentamaan merkittävillä alueilla kaupunkien keskustoihin, hyvien liikenneyhteyksien varrelle ja paljon matkailijoita kerääviin paikkoihin.

Investoinnin kokonaisvaikutus talouteen arvioidaan noin 110 miljoonaksi vuoteen 2024 mennessä.

Matkaparkin käytön tekee erityisen käteväksi suunnitteilla oleva verkkopalvelu, jonka kautta leirintäpaikka voidaan varata ja maksaa etukäteen. Parkkiin navigointi sekä alueen portin ja ovien avaaminen onnistuu myös palvelua käyttäen. Verkkopalvelu tullaan tarjoamaan suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja saksaksi.

Keskeisistä sijainneista huolimatta matkaparkeissa on turvallista yöpyä, sillä parkit ovat aidattuja ja kameravalvottuja. Vesi- ja jätehuolto sekä sähkönkäyttömahdollisuus on saatavilla kaikissa parkeissa. BestPark ++ -alueilla on lisäksi wc- ja suihkurakennus, ja BestPark +++ tarkoittaa myös saunaa. Lisäksi alueiden yhteyteen on kaavailtu lisäpalveluita grillauspaikoista polkupyörien ja sähköpotkulautojen vuokraamiseen.

Matkaparkkeja on suunnitteilla myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Kansainvälistymisen ensimmäisessä vaiheessa parkkeja avataan suositun matkailuväylän Via Baltican varrelle. Parkit tulevat palvelemaan näin Via Balticaa pitkin Keski-Eurooppaan ajavia ja Keski-Euroopasta Suomeen matkaavia.

Lisätietoa BestPark-matkaparkeista löytyy täältä.

Keskustelu

  1. Toiveena olis sellaisia alueita, missä huomioidaan sellaiset kuin me, eli isojen koirien kanssa liikkuvat. Vaikka siellä perimmässä/kauimmaisessa nurkassa, eikä lähelle ketään. Emme halua häiritä muita ja on sellaisia ihmisiä jotka pelkäävät isoja koiria. Meillä aina koirat kiinni ja vetoautossa asianmukaiset häkit, mutta aina toiveena ”joku nurkka” ettei olla häiriöksi.nimim. Ahkerat caravaanarit ja 3 saksalaista

    Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.