Karvion Leirintä laajensi palvelujaan risteilyihin

Karvion Leirintä Oy on hankkinut m/s Sergei Oy:n osakekannan. M/s Sergei Oy omistaa m/s Sergei -nimisen vuonna 1982 rakennetun laivan, joka on rekisteröity 86 hengelle. Laivalla on istumatilaa kannella ja sisätiloissa, ja aluksella toimii kahvila.

Laiva on risteillyt aikaisemmin Valamon munkkiluostarista, mutta nyt kotilaituri siirtyy Karvion Leirinnän vierasvenelaituriin.

Karvion Leirintä Oy:n tiedotteen mukaan investointipäätökseen vaikutti suuresti alati kehittyvä yhteistyö Valamon luostarin kanssa. Yhteistyössä on tulevalle kesälle suunniteltu ainutlaatuisia kanavaristeilyjä Karviosta Valamoon. Luostarissa käy vuosittain yli 100 000 vierailijaa.

Reitin ensimmäinen kanava on 300 metriä pitkä Karvion kanava. Kanava on Heinäveden vanhin ja kuuluu historialliseen Heinäveden reittiin. Reitille jäävä Varistaipaleen kanava on Suomen korkein nelisulkuinen sisävesikanava. Perättäisten sulkujen putouskorkeus on yhteensä 14,5 metriä. Lisäksi matkalla on 800 metriä pitkä Taivallahden kanava.

Karvion Leirintä aikoo tehdä laivalla myös erilaisia teemaristeilyjä Kermajärvellä muun muassa juhannuksena, Karvio Rockin, Cape Fear Meetingiin sekä Sika & Sauna -tapahtumien aikaan. Luvassa on myös iltaristeilyjä.

Luostari- ja iltaristeilyt alkavat 18 kesäkuuta, ja ne ajetaan keskiviikosta sunnuntaihin. Yrityksille ja ryhmille tilausristeilyjä ajetaan säiden salliessa jo aiemmin.

 

Lähde: Karvion Leirintä Oy