Laivayhteydet Viroon ovat nyt paremmat kuin koskaan ennen

Suomen ja Viron välillä liikennöi nyt ennätysmäärä laivoja. Suomesta voi nyt matkustaa vaikkapa Tallinnaan, Virosta puolestaan Turkuun tai Maarianhaminaan.

Tänä kesänä laivayhteydet Virosta naapurimaihin ovat paremmat kuin koskaan, sillä Tallinnan matkustajasatamaan risteilee kesän aikana yhdeksän eri alusta ja Muugan satamaan kaksi eri alusta.

Tallinnan matkustajasataman A-terminaaliin risteilevät tänä kesänä Eckerö Linen m/s Finlandia ja Viking Linen Viking XPRS, m/s Gabriella ja m/s Mariella. D-terminaalin puolelle saapuvat kaikki Tallinkin alukset eli Megastar, Star, Silja Europa, Baltic Queen ja Victoria I.

Vuosaari–Muuga-reitti on erityisen kätevä niille auton kanssa kulkeville matkustajille, jotka haluavat tutustua Itä-Viroon, kuten Narva-Jõensuuhun tai ajaa etelään Tarttoon ja Peipsijärvelle. Retillä liikennöi kaksi alusta: Eckerö Linen Finbo Cargo ja Tallinkin Sea Wind.

Uusia laivareittejä ja erikoisristeilyjä

Tänä kesänä on ensimmäistä kertaa mahdollisuus matkustaa Turusta ja Maarianhaminasta Tallinnaan. Reitillä liikennöi Tallinkin Baltic Queen -alus. Tämä tarjoaa turkulaisille ja lounaissuomalaisille sekä ahvenanmaalaisille mahdollisuuden matkustaa suoraan Tallinnaan ja Viroon. Heinäkuussa myös Viking Linen m/s Gabriella risteilee Helsinki–Maarianhamina–Tallinna-reitillä.

Lisäksi heinäkuussa Tallinkin Victoria I -alus tekee kertaluontoisen erikoisristeilyn Helsingistä Saarenmaalle, joka on yksi Viron rakastetuimmista matkakohteista ja monen suomalaisenkin tuntema.

Viime vuonna Helsinki–Tallinna-reitillä kulki 8,8 miljoonaa matkustajaa, joista 4,7 miljoonaa oli suomalaisia. Reitillä operoi seitsemän eri alusta, kun niitä on siis tänä vuonna yhdeksän. Tallinnan sataman kautta kulki vuonna 2019 yhteensä 10,64 miljoonaa matkustajaa.