Leirintäoppaan sivustoon tuotiin sosiaalisen median ominaisuuksia – nyt pannaan reissuvinkit jakoon!

Käyttäjät voivat laatia uudessa yhteisöosiossa omia aluelistauksia ja matkapäiväkirjoja, joilla voi kerätä julkisina myös tykkäyksiä.

Leirintäoppaan verkkoversioon on lisätty uusia, sosiaalisesta mediasta tuttuja elementtejä. Nyt kaikilla oppaan käyttäjillä on mahdollisuus avata palvelun yhteisöosioon oma profiili sekä kirjata omia kokemuksiaan talteen itselle ja muille aluelistauksiin sekä matkapaiväkirjaan.

Leirintaopas.fi-sivustolla suosituksi sisällöksi ovat osoittautuneet käyttäjien kirjoittamat leirintäkohteiden arvioinnit sekä näiden jakamat tähdet. Niillä on oma merkityksensä karavaanareille myös seuraavan leirintäkohteen valinnassa.

Nyt käyttäjät voivat laatia myös aluelistauksia. Listoja voi koostaa esimerkiksi erilaisten aktiviteettien mukaan tai maantieteellisin perustein. Teema voi siten olla vaikkapa ”Lapsiperheen lomakiertue”, ”Luonnonystävän suosikkikohteet” tai ”Parhaat leirintäalueet lähellä golfratoja”.

Matkapäiväkirjaan taas voi laatia kertomuksia tehdyistä reissuista. Käyttäjä voi kirjata esimerkiksi kuljetun reitin, tunnelmia sekä leirintäkohteita matkan varrelta.

Yksityisiä tai julkisia

Päiväkirjan samoin kuin aluelistaukset voi merkitä joko yksityiseksi tai julkiseksi, jolloin ne näkyvät muillekin käyttäjille. Uusimmat julkaisut listautuvat aina sivuston etusivulle. Käyttäjät voivat halutessaan jakaa mieleisille julkaisuille tykkäyksiä, kuten sosiaalisessa mediassa on tapana tehdä.

Yhteisöön pääsee painamalla linkkiä Leirintäoppaan ylävalikossa tai suoraan tästä. Toistaiseksi yhteisöosio on vielä beta- eli kehitysvaiheessa, joten käytön sujuvuudesta ja kehityskohteista toivotaan karavaanareilta palautetta. Sitä voi antaa palautelomakkeella, joka löytyy Leirintäoppaan sivuilta.

Leirintäopas on karavaanarille lyömätön tietopankki, joka kokoaa yhteen yli 500 suomalaisen leirintäalueen ja matkaparkin sekä monet muut alan kaupallisten palveluiden tiedot. Opasta kustantaa Caravan-lehteäkin julkaiseva Suomen Caravan Media Oy. Verkkosivuston nykyinen versio avattiin vuonna 2019.