Matkailuauto taipuu hyvin liikkuvaksi nuorisotilaksi

Lahden kaupungin liikkuva nuorisotyö Nastolassa saa pian käyttöönsä oman matkailuauton.

Nastolan alueen nuorilla on hyviä kokemuksia matkailuautosta nuorisotilana kahdelta edelliseltä kesältä, jolloin alueella on ollut käytössä Aseman Lapset ry:n Walkers On Wheels -hankkeen matkailuauto eli Wauto. Kesän 2018 päätteeksi Nastolan nuoret olivat innoissaan ja valmiina tekemään aloitteita oman auton saamiseksi.

Nuorten toiveen toteutuminen varmistui, kun elokuussa kolmatta kertaa järjestetyn Valtteri Bottas Duathlon -tapahtuman hyväntekeväisyyskohteeksi valittiin Nastolan alueen liikkuva nuorisotyö. Mercedes-tallin Formula 1 -kilpa-ajaja Valtteri Bottas on itse ollut aikoinaan nastolalainen nuori.

Lahden nuorisopalvelut ja Nastolan alueen nuorisotoiminnassa mukana olevat nuoret vastaanottivat tapahtumassa 15 000 euron lahjashekin. Tapahtuman ja Wespro4U:n tekemän lahjoituksen sekä kaupungin rahoituksen avulla on nyt hankittu nuorisopalvelun toimintaan sopiva oma matkailuauto nuorten kohtaamispaikaksi. Auto saadaan pian nuorison käyttöön.

Matkailuauto tulee tarpeeseen, sillä Nastolan alueen välimatkat asettavat nuorille ja nuorisotyölle haasteita, eikä yksi nuorisotila tavoita kaikkia. Liikkuvat nuorisotilat tulevat lähelle nuoria ja tarjoavat nuorille tekemistä ja turvallisen aikuisen juttuseuraa siellä, missä nuoret ovat ja liikkuvat. Auto tulee liikkumaan säännöllisesti Nastolan alueella ja on myös muulla tavalla Lahden nuorisopalveluiden eri työmuotojen käytössä ympäri vuoden.

Walkers-matkailuautot ovat tulleet tutuiksi jo monille nuorille eri puolilla Suomea.