Matkailuautolla reissataan ekologisemmin kuin lentämällä

Veljekset Pekka ja Juho Rintala kertoivat Best-Caravanin isännöimän SuomiAreena Goes Matkailun ilmastovaikutukset -keskustelutilaisuuden yhteydessä karavaanimatkailun ekologisuudesta.

Pekka (kuvassa vasemmalla) ja Juho harrastavat muun muassa surffausta, vapaalaskua ja kaapelivesilautailua. He kuuluvat sukupolveen, joka on tottunut matkustamaan halpalentoyhtiöiden halpalennoilla.

Eräällä reissullaan Norjaan puuterilumen perässä miehet alkoivat pohtia, miten paljon pienemmällä hiilijalanjäljellä he voisivat tehdä asioita, joita rakastavat.

– Laskimme, että jos kuuden hengen ryhmämme tekisi Helsinki–Tromssa–Helsinki-matkan lentämällä, niin hiilidioksidipäästöt olisivat 3 000 kiloa, kun ne matkailuautolla tehtynä olivat 1 000 kiloa. Lentämisen päästöt olisivat siis kolminkertaiset. Ja jos lentäisimme, joutuisimme hankkimaan vuokramökin ja vuokra-auton, mistä kaikesta olisi vaivaa. Matkailuautossa on sen sijaan kaikki mukana, veljekset kertoivat.

Veljekset ovatkin muuttaneet matkailutottumuksiaan. Lentomatkustaminen on vähentynyt, ja reissaavat yhä useammin matkailuautolla lähialueille.

– Reissaamme kotimaan lisäksi lähimaissa eli Norjassa, Ruotsissa ja Baltiassa. Kotimaastakin löytyy huikeita kohteita, ja sekä Norjasta että Baltian maista löytyy hyviä vuoria ja aaltoja.

Keskustelu

  1. Kero Niemi

    Polkupyöräily uimahalliin on ekologisempaa kuin matkailuautoilu.

    Mistä näitä artikkeleita kumpuaa!?

    Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.