Matkailuvaunukauppa piristyi helmikuussa

Pitkään jatkunut matkailuvaunujen alavireinen myynti taittui helmikuussa, kun vaunuja myytiin reilut 5 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Matkailuvaunuja merkittiin rekisteriin 38, joka on 2 enemmän kuin viime vuoden helmikuussa. Kahden ensimmäisen kuukauden myynnin lasku hidastui selvästi hyvän helmikuun myynnin ansiosta. Markkinajohtaja on saksalainen Hobby, toisena slovenialainen Adria ja kolmantena saksalainen LMC.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin helmikuussa 62. Määrässä oli vähennystä edelliseen vuoteen 5 kappaletta. Tammi-helmikuun myynti on kuitenkin lähes 19 prosenttia edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi. Slovenialainen Adria palasi takaisin eniten myydyksi matkailuautomerkiksi. Toisena on saksalainen Bürstner ja kolmantena saksalainen Hobby.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista on pysynyt noin 15 prosentissa.

Kaiken kaikkiaan ensirekisteröintien kokonaismäärä oli helmikuussa vajaat 3 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin. Uusia ajoneuvoja rekisteröitiin yhteensä 100. Kuukausittaisiin rekisteröintimääriin vaikuttaa suuresti tehdastilausten toimitusajat.

Matkailuajoneuvotuojien mukaan alkuvuoden myyntilukujen valossa on lupa odottaa myynnillisesti positiivisia kuukausia myös jatkossa.

Lähde: Matkailuajoneuvotuojat ry