Moni matkailuelämys saa alkunsa caravan-messuilta – uusimpia matkailuajoneuvoja pursuavassa Lahden messukeskuksessa unelmoidaan ja toteutetaan unelmia

Caravan-alan harrastajakunta sekä heille tarjottavat erilaiset matkailuajoneuvot ovat monipuolistuneet viime vuosina. Se kehitys on alan asiantuntijoiden mukaan vain vahvistumassa tulevaisuudessa.

Lahden Caravan-messujen lehdistötilaisuudessa puhunut Matkailuajoneuvotuojat ry:n toiminnanjohtaja Mika Jokinen luetteli monia asioita, jotka alaa vievät nyt ja tulevaisuudessa eteenpäin. Näitä ovat muun muassa monikäyttöisyys, yksilöllisyys, etätyö ja ajoneuvojen lisääntyvä ympärivuotinen käyttö.

Jokisen mukaan myös kevyemmille ja edullisemmille matkailuajoneuvoille on Suomessa muun Euroopan tapaan kasvavaa kysyntää.

Suomen suurimman matkailuajoneuvotapahtuman ovien avautuminen oli odotettu asia. Tapahtumassa tehdään tärkeä osa alan vuosittaisesta kaupasta.

Messuilla vahvasti esillä oleva vanlife-ilmiö on pitänyt pintansa jo useita vuosia. Keski-Euroopassa vanlifen ohessa on Jokisen mukaan pikkuhiljaa nostanut päätään myös termi ”caralife”. Sillä tarkoitetaan perinteisemmillä matkailuajoneuvoilla – ei siis vain itserakennetuilla reissupakuilla – tehtävää pitkäkestoista matkailuajoneuvolla reissaamista ja siinä asumista.

Alalla hyvät ja monipuolistuvat näkymät

Best Caravan -ohjelmalavalla puhunut Erwin Hymer Groupin (EHG) Suomen-toimitusjohtaja Petra Samppa muistutti siitä, että koko ajan keksitään uusia tapoja hyödyntää matkailuajoneuvoja, vaikka perinteinenkin tapa – lomailla veden äärellä – on yhä suosittua.

EHG:n Petra Samppa sanoo omavaraisuutta korostavista, off roadista ja nelivetoisista matkailuautoista kiinnostuneista tulleen yksi uusi käyttäjäryhmä caravan-alalle.

Petra Samppa usko pitkäaikaisen asumisen matkailuajoneuvoissa lisääntyvän, mikä vaatii monenlaista varustelulta. EHG:llä näkemys on se, että ensi vuonna tullaan näkemään jopa hyvin varusteltujen ajoneuvojen buumi. Premium-autojen kysynnän ennakoidaan olevan ensi vuonna hyvällä tasolla.

Samppa katsoo myös, että entistä useammin liikkeelle lähdetään yksin tai kaveriporukoissa – myös naiset miesten tapaan. Ja moni kun on jo totutellut reissaamaan retkeilyauton kanssa, siltä puolelta tulee siirtymää puoli-integroituihin matkailuautoihin.

Lahden Caravan-messut ovat Lahden Messukeskuksessa 21.–24.9.2023.

Keskustelu

  1. Risto Ranta

    Oma unelma on alle 6m pituinen MATKAILU-auto neljälle, eikä nelipyöräinen luxus-huvila. Alle 6m mahtuu vielä useimmille parkkipaikoille ruutuun, jolloin marketissakin käynti onnistuu ilma apukulkuneuvoa.

    Kommentoitu 0 kertaa

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *