Morelo tuli ensimmäisenä – Pohjoismaiset karavaanipäivät käyntiin Kokemäellä

Kuusipäiväinen tapahtuma kerää Kokemäelle karavanaareita Pohjoismaiden lisäksi myös muualta Euroopasta.

Pohjoismaiset karavaanipäivät Kokemäellä päästiin avaamaan sunnuntaina keskellä kauneinta heinäkuuta. Pitkäjärven vapaa-ajankeskukseen kerääntyy kuuden päivän noin 200 matkailuvaunua ja -autoa. Tapahtuman viralliset avajaiset järjestetään tänään iltapäivästä.

Kuusipäiväinen, 54. kertaa järjestettävä tapahtuma on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Ensimmäisenä Pitkäjärven vapaa-ajankeskuksen portilta ajoi sisään Raimo Myllymäki Morelollaan. Perässä seurasi pitkä letka karavaanareita, ja tällä kertaa mukana on karavaanareita Pohjoismaiden ohella myös muualta Euroopasta kuten Saksasta, Unkarista, Sveitsistä ja Hollannista.

Monipuolinen ohjelma

Liki viikon mittainen tapahtuma kerää Kokemäelle noin 200 auto- ja vaunukuntaa. (Kuva: Hanna Jokinen)

Viikon aikana ohjelma on monipuolinen käsittäen muun muassa järjestettyjä retkiä lähiseudun kohteisiin. Lisäksi luvassa on esimerkiksi yhteisiä illanviettoja, karaokea ja tanssia. Viikon aikana kisaillaan karavaanareiden golf-mestaruudesta Nakkila Golfissa. Myös lapsille on leirin aikana runsaasti omaa ohjelmaa.

Matkailuvaunun taitoajon eli Caramban pohjoismaisiin mestaruuskisoihin torstaina on yleisöllä vapaa pääsy. Lisäksi viikon aikana jokainen leiriläinen voi suorittaa karavaanareiden ajotaitomerkkejä.

Tapahtuman pääjärjestäjä on Nordiska Caravan Rådet, pohjoismaisten leirintämatkailun keskusliittojen yhteistyöelin. Paikallisina järjestäjinä toimivat SF-Caravan ry ja SF-Caravan Kokemäen Seutu ry.

Lisätietoja: www.nct2017.fi. Seuraa tapahtumia myös Facebook-sivulla.