Morelolta Grand Empire -huippumalli

Saksalainen luksusmatkailuautojen valmistaja Morelo esittelee Düsseldorfissa uuden lippulaivansa.

Grand Empire on vuonna 2010 toimintansa aloittaneen Morelon toistaiseksi suurin ja ylellisin malli. Morelon toimitusjohtaja Reinhard Löhnerin mukaan yritys oli asettanut tavoitteekseen rakentaa kaikkien aikojen kaunein matkailuauto.

Asiakkaiden tarpeet ja vaatimukset ovat muuttuneet Morelon historian aikana. Vastatakseen parhaalla mahdollisella tavalla kasvaneisiin tila-, mukavuus-, suorituskyky-, turvallisuus- ja muotoiluvaatimukset Morelo päätti esitellä Grand Empiren, missä on kiinnitetty erityistä huomiota laatuun ja yksityiskohtiin.

Huippumallin alustaksi valikoitui Mercedes-Benz Actros 1853, jonka 12,7-litraisen moottorin huipputeho on 531hevosvoimaa ja huippuvääntö 2 400 newtonmetriä. Taustapeilit korvaava Mercedes-Benzin MirrorCam-kamerajärjestelmä helpottaa ison auton käsittelyä

230 voltin virralla toimivia keittiökoneet ovat saksalaisia. Ajoneuvon omavaraisuus taataan aurinkoenergialla, riittävällä akkukapasiteetilla ja tehokkaalla dieselgeneraattorilla. Myös mukavuuteen on panostettu, ja kaikki olohuoneen ergonomiset lepotuolit ovat yksittäissäädettäviä.

Düsseldorfissa esiteltävän prototyyppiauton mallimerkintä on 110 GSO. Mallissa on Mini Cooperin vetävä talli ja slide-out-laajennusulokkeet sekä olohuoneessa että keittiössä.

Morelon linja-automaiset liner-mallisarjat ovat nyt Grand Empire, Empire, Palace Liner, Palace, Loft ja Home. Lisäksi mallistoon kuuluu hevosenkuljetusautoa muistuttava alkovimallinen Palace.

Saksan Schlüsselfeldissä valmistettavat Morelot tuo Suomeen Jyväs-Caravan Oy.