Muistutus maailmalta palaaville rutusakkilaisille: muistakaa huolellisuus ja karanteeni!

Espanjassa, Portugalissa ja Marokossa talvehtivat karavaanarit ovat palaamassa Suomeen koronaviruksen saattelemina. Vaikka satamissa ei olisi kunnollista informaatiota asiasta, niin jokaisen Suomeen palaavan matkailijan on huolehdittava siitä, että hän ei levitä tietämättään koronavirusta.

– SF-Caravan Rutusakki ry:ssä on lähes 700 jäsentä, ja lisäksi Espanjassa, Portugalissa ja Marokossa talvehtii myös sellaisia perheitä, jotka eivät kuulu Rutusakkiin. Yleinen paluuaika on juuri nyt, eli osa heistä tulee Suomeen normaalien suunnitelmiensa mukaisesti, osa on lähtenyt jo aikomaansa aiemmin, ja osa on jäänyt Espanjaan, kertoo SF-Caravan ry:n toiminnanjohtaja Timo Piilonen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n ohjeissa oleva kohta, jonka mukaan ulkomailta saapuvia matkustajien on vältettävä julkista liikennettä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi, ei pääsääntöisesti koske rutusakkilaisia, mutta esimerkiksi tankatessa ja taukojen aikana jokaisen pitää huolehtia asiallisesta suojautumisesta.

Kun satamasta on ajettu kotiin välttäen kaikkia ulkopuolisia lähikontakteja, niin ohjelmassa on pakollinen kahden viikon eli 14 vuorokauden karanteeni. Ja se pitää ottaa ihan oikeasti tosissaan!

Ja jo matkalla Suomeen asia pitää tietysti pitää mielessä. Suomeen säännöllisesti rahtia ajava ammattikuljettaja pyysi muistuttamaan karavaanareita varovaisuudesta myös laivoilla, ettei koronavirus tartu kuljettajiin ja leviä sitä kautta.