Myrsky runteli rajusti Kylmäluoman retkeilyaluetta Taivalkoskella – puita kaatui myös muissa pohjoisen retkikohteissa

Alkuviikon myrskyt tekivät pahaa jälkeä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun suosituissa retkeilykohteissa. Pahin tilanne on Taivalkoskella Kylmäluoman retkeilyalueella.

Myrsky iski tiistaina hurjalla tavalla Kylmäluoman retkeilyalueelle Taivalkoskella. Puita on kaatunut koko alueella valtavia määriä. 

Leirintäalueen rakennusten päälle on kaatunut puita ja lähes kaikki rakennukset ovat kärsineet vähintään kattovaurioita. Puita kaatui myös asiakkaiden autojen päälle, mutta henkilövahingoilta vältyttiin. 

Alue oli jonkin aikaa motissa, mutta myöhään tiistai-iltana tie saatiin auki. Raivaustyöt on aloitettu tänään. Leirintäalueen sähköt ovat edelleen poikki.  

Kylmäluoman retkeilyalue on toistaiseksi suljettu. Alueella riittää raivattavaa vielä pitkään, ja paristakymmenestä rakennuksesta vain muutama on säästynyt vahingoilta. Alueen yrittäjän mukaan ainakin juhannus on peruttu.

Tuhoja muuallakin – retkeilijöitä kehotetaan varovaisuuteen 

Myrsky riepotteli pahoin myös Rokuan kansallispuistoa. Alueella on runsaasti kaatuneita puita, joista osa on konkelossa, eli ne saattavat vielä kaatua. Puita on sekä teillä että patikointi- ja maastopyöräreiteillä. Maastossa tuleekin noudattaa erityistä varovaisuutta. Rokuan huoltoreittien raivaustyöt on aloitettu ja tuhojen laajuutta selvitellään parhaillaan. 

Pienempiä myrskytuhoja on syntynyt myös muissa retkeilykohteissa. Hossan luontokeskuksen läheisyydessä karavaani- ja mökkialueella on paljon puita nurin, mutta aineellisia tuhoja syntyi vähän. Hossan, samoin kuin Syötteen ja Oulangan kansallispuistoissa retkeilyreiteille on kaatunut puita, joiden raivaaminen vie aikaa. 

Lähde: Metsähallitus