Näin moni matkailuauto on tehty Fiat Ducaton alustalle – uutuutena neliveto

Ducaton menekki on noussut 60 prosenttia alle kymmenessä vuodessa. Myös nelivedolle povataan menestystä.

Fiat Ducato pitää pintansa matkailuautojen alustana Euroopassa. Italialaisvalmisteisen pohjan päälle tai kuoriin on rakennettu Fiatin itsensä mukaan kolme neljästä matkailu- ja retkeilyautosta. Nelivetoisena alustasta saattaa tulla jopa entistä suositumpi.

Tänä vuonna Euroopassa myydään reilusti yli 100 000 matkailuautoa, ja pelkästään Fiat valmistaa alustan näistä yli 75 000:ään. Lukemissa on noin kymmenen prosentin kasvu viime vuoteen nähden. Ducaton menekki on kasvanut vuoden 2009 pohjalukemista 60 prosentilla, ja kasvusta noin puolet on peräisin caravan-sektorilta.

Ducaton suosio on vankka, sillä esimerkiksi saksalaisen Promobil-lehden lukijat äänestivät Ducaton kymmenettä kertaa parhaaksi alustaksi matkailuautolle. Düsseldorfin suurmessuilla elo-syyskuun vaihteessa esiteltiinkin Ducato 4×4 Expedition 2017 -näyttelymalli, jollainen on tarkoitus saattaa lähitulevaisuudessa laajamittaiseen tuotantoon.

Neliveto rullaa liejussakin

Yhä useampi karavaanari edellyttää ajoneuvoltaan kykyä liikkua sujuvasti hankalassa maastossa. Parhaillaan matkailuautojen valmistajat pohtivatkin, ottavatko nelivetoalustan omiin mallivalikoimiinsa.

Fiatin mukaan nelivetoinen Ducato vetää tasaisesti niin liejussa, lumessa kuin hiekassakin. Lisäksi huomiota on kiinnitetty esimerkiksi turvallisuuteen ja ohjauksen mukavuuteen.

Kyseessä ei ole vuonna 1981 lanseeratun Ducaton ensimmäinen neliveto, sillä sellainen nähtiin jo toisen sukupolven sarjassa 1990-luvun alussa. Düsseldorfin messuille italialaisvalmistajan hyötyautoista vastaava Fiat Professional toi ensimmäisen 4×4-näyttelymallin jo pari vuotta sitten.