Neljännes suomalaisista autoilijoista ei osaa vaihtaa renkaita

Goodyearin tutkimuksen mukaan suurin osa suomalaisista vaihtaa renkaat itse, mutta joka kymmenes sanoo, ettei tarkista koskaan renkaiden urasyvyyttä.

Uudessa tutkimuksessaan Goodyear pyysi suomalaisia vastaamaan talviolosuhteissa ajamista ja talvirenkaita koskeviin kysymyksiin. Kyselyn tulosten mukaan 52 prosenttia suomalaisista, joilla on ajokortti, on joskus vaihtanut renkaat itse.

Lähes joka neljäs ilmoitti, ettei vaihda renkaita koskaan itse. Suomalaiset ovat myös liikuttavan yksimielisiä siitä, että renkaiden kunto ja laatu ovat erittäin tärkeitä tekijöitä. Tästä huolimatta vain 58 prosenttia sanoo tarkistavansa renkaiden urasyvyyden aina renkaidenvaihdon yhteydessä.

Renkaiden ostossa tärkeintä on turvallisuus. Tätä mieltä on 71 prosenttia. Seuraavaksi tärkeimpiä vastaajien mielestä ovat hinta (64 prosenttia vastaajista) ja käyttöikä (60 prosenttia vastaajista). Lähes kolmannes ilmoitti myös rengasmelutason olevan tärkeä tekijä.

Goodyear on kysynyt myös lähes 700 pohjoismaisen rengasasiantuntijan mielipiteitä ja vinkkejä talvirenkaisiin liittyen. Asiantuntijoita pyydettiin muun muassa luettelemaan yleisimmät virheet, joita autoilijat tekevät renkaita vaihtaessaan. Listan kärjessä on renkaiden sijoittaminen väärin eli renkaiden asentaminen vääriin paikkoihin. Seuraavina tulevat se, ettei muttereita kiristetä riittävästi ja että monet viivyttelevät renkaiden vaihdon kanssa aivan liian pitkään.

Lähde: Goodyear