Operaatio Lumihiutale auttaa jälleen joululiikenteessä

Tiepalvelumiehet päivystävät tehostetusti ja auttavat tien päällä ongelmiin joutuneita maanantaihin 1. tammikuuta saakka.

Autoliiton vapaaehtoisen tiepalvelun Operaatio Lumihiutale järjestetään jo 49. kerran. Tyypillisesti joulunajan liikenteessä tiepalvelumiehiä työllistävät apukäynnistykset, polttoaineen viennit, rengasrikot, lukko-ongelmat ja autojen jäätymiset.

Tiepalvelu tuo avun paikalle, jos matka jostakin syystä katkeaa, Jokainen autoilija voi kuitenkin omalla toiminnallaan ennaltaehkäistä ongelmia vaihdattamalla huonon akun ajoissa uuteen ja tarkastamalla nesteiden pakkaskestävyyden sekä rengaspaineet ennen matkalle lähtöä. Ajotietokoneen näyttämään polttoaineen riittävyyteen ei myöskään kannata sokeasti luottaa.

Avainongelmat ovat varmimmin vältettävissä ottamalla myös vara-avaimet mukaan matkalle. Ne kannattaa antaa esimerkiksi matkakumppanin taskuun tai käsilaukkuun. Auton sisällä olevista vara-avaimista ei ole hyötyä, jos ovet ovat lukossa ja ihmiset ulkopuolella.

Rengasongelmiakin voi ennaltaehkäistä. Auton rengaspaineet on syytä tarkastaa ja säätää ne vastaamaan kuormitusta.

Näin tilaat apua

Autoliiton Operaatio Lumihiutaleen palvelukeskuksen numero on 0200 8080 (1,95 €/min + mpm tai pvm, jonotus on maksuton). Palvelukeskus selvittää, millaista apua tarvitaan, ja tilanteen mukaan soittaja ohjataan joko tiepalvelumiehen tai hinausyrityksen pakeille.

Autoliiton jäsenille on oma palvelumaksuton avustusnumero, joka löytyy jäsenkortista. Molemmista numeroista tilatut palvelut ovat maksullisia. Avustuskustannusten suuruusluokkaa kannattaa tiedustella jo ennen palvelun tilaamista.

Autoliiton Plus-jäsenille on oma veloitukseton palvelunumero, josta tilatut palvelut ovat maksuttomia.