Osa matkailuajoneuvotehtaista käynnistelee jo varovaisesti tuotantoaan

Koronavirustilanteen vuoksi eurooppalainen auto- ja matkailuajoneuvoteollisuus on ollut osin pysähtyneenä.

Nyt esimerkiksi Saksassa on ryhdytty varovaisesti keventämään rajoituksia, ja myös monia kokonaan tai osittain suljettuna olleita tehtaita ollaan taas hitaasti käynnistämässä.

Esimerkiksi matkailuajoneuvovalmistaja Dethleffs ryhtyi ajamaan tuotantoaan ylös jälleen tällä viikolla tehtaillaan Isnyssä Saksassa. Dethleffs pysäytti tuotantolinjansa 25. maaliskuuta, joten keskeytys jäi suunnitellun noin kolmen viikon pituiseksi.

Mihinkään normaalioloihin ei myöskään Dethleffs tehtaillaan kuitenkaan pääse vielä siirtymään. Työntekijöiden suojaamiseksi vaadittavat tiukat koronaturvavaatimukset turvaväleineen tuovat yhä omat haasteensa töiden paiskimiselle.

Saksalainen Hobby puolestaan aikoo käynnistää matkailuajoneuvojen tuotantoaan maanantaina 20.4. Hobbyn tuotannon pysähdys jäänee siis noin neljän viikon pituiseksi. Myös Hobby kertoo menevänsä tehtaiden käynnistämisessä työntekijöiden turvallisuuden ehdoilla, ja tuotannon käynnistämisessä on konsultoitu terveys- ja työsuojeluviranomaisia. Viime aikoina Hobby on valmistanut tehtaillaan myös suojamaskeja.

Samoin Kabe kertoo aloittavansa taas tuotannon 20.4., jolloin 300 lomautettua palaa töihin tehtaalle Ruotsissa Tenhultissa.

Myös autojätti Volkswagen ryhtyy ajamaan asteittain tuotantoaan jälleen ylös 20.4. alkavalla viikolla, ensimmäisenä Zwickaun tehtaalla Saksassa ja Bratislavan tehtaalla Slovakiassa.

Volkswagen Hyötyautojen tehdas Hannoverissa ja Puolan tehtaat Poznanissa ja Wrześniassa käynnistetään uudelleen 27.4. alkavalla viikolla. Wrześnian tehtaalla valmistetaan muun muassa Volkswagen Grand California -retkeilyautoja.