Pepe Forsbergin uutuuskirja vie retkeilemään 80 kotimaiseen luontokohteeseen

Luontokohteet tutuiksi -kirja esittelee karttojen kera valikoiman kauneimpia luontokohteitamme. Kohdevalikoima kattaa muun muassa upeita näköalapaikkoja, ikimetsän hiljaisuutta, linnavuoria ja vuolaasti kohisevia koskia.

– Kirja vie lukijan elämysmatkalle, joka huipentuu omaan vierailuun mielenkiinnon herättäneessä luontokohteessa. Kaikki reitit ja luontoparatiisit on valittu siten, että ahaa-elämys tapahtuu tarinoiden ja historian kautta. Kirjaan päätyneissä kohteissa on kaikissa jotain erityistä ja kuvankaunista nähtävää. Kohteisiin pääsee myös matkailuautolla, kertoo oppaan kirjoittaja, luonto-ohjaaja ja karavaanari Pepe Forsberg.

Karttakeskuksen julkaiseman kirjan tyyli sopii monenlaisille retkeilijöille satunnaisista luontopolkujen kulkijoista erämaiden kiertäjillekin. Oppaan 80 kohdetta sijaitsevat eri puolilla Suomea. Sijaintitietojen, kohdekuvausten, lajiesittelyiden ja erilaisten tarinoiden lisäksi kerrontaa täydentävät maantiekartat, maastokartat ja valokuvat.

– Kirjan kohteet ovat omia suosikkikohteitani, joissa olen vieraillut useaan otteeseen vuosien varrella. Halusin luoda kirjan, jonka kohteet ovat enemmän paikallisten tiedossa kuin suuren yleisön tiedossa, Pepe Forsberg sanoo. Kuva: Pirjo Rättyä

– Kirjassa yhdistyvät Kansallisarkiston uumenista löytyneet tarinat, ihmisten kertomukset ja faktatieto kiehtoviksi seikkailuiksi, kuvailee Pepe Forsberg kirjan teon vaiheita.

Forsberg viettää suuren osan ajastaan samoillen suomalaisissa metsissä ja innostuu aina uusista kohteista. Hän ylläpitää suosittuja luontoaiheisia sosiaalisen median sivustoja. Forsberg on ollut kirjoittajana myös Kansallispuistot tutuiksi -kirjasarjassa sekä isännöinyt kymmeniä luontoretkeilyaiheisia keskustelutapahtumia.