Petteri Orpo avasi Caravan Show’n – SF-Caravan palkitsi vuoden parhaita

Valtiovarainministeri kehui ympärivuotisen matkailun mahdollistamisesta alan toimijoita ja toi rauhoittavaa viestiä karavaanareille.

Vuosittainen Caravan Show starttasi tänään perjantaina arvokkaasti, kun tapahtuman avasi valtiovarainministeri Petteri Orpo. Ministeri korosti puheessaan, että matkailu on merkittävä osa suomalaista kansantaloutta.

– Jokainen vuodenaika tarjoaa huikeita mahdollisuuksia kotimaan matkailuun. Kaikki alan toimijat ovat tehneet paljon mahdollistaakseen ympärivuotisen matkailun, Orpo sanoi.

Valtionvarainministerin mukaan hallitus on ymmärtänyt matkailun arvon ja sen merkityksen elämänlaatuun. Myös autoilu on tärkeä osa suomalaisten arkipäivän pärjäämistä.

– Ajattelin tuoda teille rauhoittavaa viestiä. Tiedämme, etteivät sähköautot ole jokaisen suomalaisen ulottuvissa. Myöskään polttomoottoreita ei tulla kieltämään. Jatkossa verotuksessa tullaan suosimaan niitä autoja, jotka saastuttavat vähemmän.

Pelkällä suomalaisella lentoverolla ei ilmastoasioita hoideta, vaan ratkaisujen on löydyttävä eurooppalaisella tai globaalilla tasolla.

– Nelihenkisen perheen Thaimaan matka tuottaa 15 000 kiloa hiilidioksidipäästöjä. Tuohon määrään autolla voi ajaa kymmeniä tuhansia kilometrejä. Ei myöskään pidä unohtaa lentämisen merkitystä suomalaiselle matkailulle ja liiketoiminnalle.

Parhaille tunnustusta

Avajaisten yhteydessä palkittiin myös merkittäviä karavaanimatkailualan toimijoita. SF-Caravan nimesi Vuoden karavaanariksi Olof Bussmanin, joka on tullut tunnetuksi matkailuvaunun taitoajon kilpailijana, valmentajana, tuomarina ja kilpailujen organisaattorina.

Vuoden yhdistyksenä palkittiin SF-Caravan Rutusakki ry, joka toimii lähinnä Etelä-Euroopan maissa talvehtivien karavaanareiden yhteenliittymänä.

Vuoden Caravan-alueina palkittiin Kasnäs Caravan Kemiönsaaresta ja SFC-Rekiniemi Lieksasta. Kasnäs Caravania luonnehditaan matkailun runsaudensarveksi, joka yhdistää monipuoliset majoitus- ja harrastusmahdollisuudet aidolla ja luonnollisella tavalla. SF-Caravan Pielisen Karjala ry:n Rekiniemi on erinomainen esimerkki talkootyöllä hoidetusta leirintäalueesta, jonka toimijat ovat ansioituneet erityisesti yhteistyössä oman alueensa muiden toimijoiden kanssa.

Caravan Show on avoinna perjantaina ja lauantaina kello 10–18 ja sunnuntaina kello 10–16. Lisätietoa Caravan Show’sta löytyy täältä.