Ravintolan oma pöytä matkaparkin karavaanareille sai Ruotsissa hyvän vastaanoton

Axmar sijaitsee 50 kilometriä pohjoiseen lähes vuosittaisista olkipukin polttajaisistaan tunnetusta Gävlestä, noin Raumaa vastapäätä Pohjanlahden rannalla.

Axmarin ruukki perustettiin 350 vuotta sitten. Nykyään entisen ruukin vanhassa rakennuksessa toimii Axmarbrygga Havskrog -ravintola, joka on tuttu myös monelle veneilijälle.

Ravintolalla on samalla tontilla myös suosittu matkaparkki, jossa on 40 paikkaa matkailuautoille ja -vaunuille. Osa paikoista on sähköllisiä.

Vaikka osa karavaanareista on hyvinkin sosiaalisia, ravintolan omistajien mielestä matkaparkkiin tulijoilla ei ollut Axmarbryggan parkissa tarjolla oikein luontevaa tapaa tutustua toisiinsa.

Niinpä ravintoloitsijat käynnistivät viime viikonloppuna kokeilun, jossa karavaanareille tarjotaan mahdollisuutta tulla syömään heille talon puolesta osoitettuun yhteiseen pöytään. Toki tarkoitus on samalla saada lisää tuloja yhteisessä pöydässä kenties aiempaa pitempään iltaa viettäviltä karavaanareilta.

Kaikki ruokailemaan tulevat matkaparkkilaiset saavat pöytävalinnasta riippumatta talon piikkiin alkudrinkit ja kahvit. Karavaanaripöydän valinneet saavat lisäksi  juttuseuraa, uusia tuttuja ja muiden karavaanareiden matkavinkkejä. Jää nähtäväksi riittääkö tällaiselle konseptille kysyntää, ja tuleeko kenties lisää karavaanaripöytää tarjoavia ravintoloita.

Ei jää epäselväksi, kenelle tarkoitetusta pöydästä on kyse.